Jesenski ali zimski česen potrebuje za razvoj stročkov precej nizke temperature, sicer se rastlina ne razdeli in dobimo le en odebeljen strok. Zato česen sadimo jeseni, dozorel pa bo konec aprila oz. v začetku maja.
Jesenski česen običajno naredi manj večjih stročkov, ki pa se skladiščijo krajši čas in so tudi manj aromatični. Pri nas poznamo sorto Ptujski jesen, ki ne naredi cvetnega stebla. Najdejo pa se tudi še avtohtone sorte s cvetnim steblom, na katerem se ponavadi razvijejo manjši stročki, ki jih lahko uporabimo v kuhinji ali pa jih posadimo, vendar pa se tovrstne rastline ne razdelijo v več strokov.
Še več nasvetov za vrt in okolje najdete na forumu kluba Gaia na spletnem naslovu https://www.klubgaia.com/forum/.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje