Janez Zmazek Zan in Tomo Jurak Foto:
Janez Zmazek Zan in Tomo Jurak Foto:
Tomo Jurak in Janez Zmazek Zan
Tomo Jurak in Janez Zmazek Zan
Janez Zmazek Zan, Binga-Bonga in Tomo Jurak
Janez Zmazek Zan, Binga-Bonga in Tomo Jurak

JANEZ ZMAZEK-ZAN in TOMO JURAK. Vec o prireditvi si lahko precitate tukajTOMO JURAK. : /blog/binga-bonga/motoristi-za-motoriste/10198, veliko velikih slik pa od tukaj naprej: /slike/photo/42156#slika
Kar naenkrat zaslisim pesem mojega ljubega ansambla Don Mentony Band, hitim pogledat in res; na odru ob spremljavi kitar prepevata Zan in Tomo, ki se neverjetno glasovno ujemata. Janez ima dolge lase spete v rep, Tom pa belo gosto grivo.
Poslusalci veselo plesejo in prepevajo ob zvokih pesmi ansambla Don Mentony in Go Go. Besedila obeh velikanskih slovenskih glasbenikov so neverjetno krasna, pisana na kozo in gredo ob melodicni glasbi hitro v uho. Vse uspesnice prepevata, skupaj in posamezno. Navdusenje na koncu je bilo tako veliko, da je Zan moral odpeti se dve pesmi, ceprav je rekel, da je brez glasu.
Prvo z odra pride Tom, ga pohopsam in ga vprasam, ce se me se spomni, ker sva bila sosolca na Aranzerski soli. Jasno, da se me, jaz pa se dobro spomnim, kako je celemu razredu za 500 DIN pisal opravicila. Oba se smejiva. Cestitam mu za njegove glasbene uspehe, ker je res izvrsten glasbenik.
Pristopi Zan in ga vprasam, ce se se spomni, da je bil skupaj z vsemi Mentonyjevci pred pribl. 14-imi leti na Radiu Obcine, kjer so naredili super dvourni intervju in kamor sem jaz tefonarila, jih vsemogoce sprasevala, jim dajala komplimente itd. Jasno, da se spomni, tega posnetka pa nima, ga pa imam jaz in zato mi je dal tel. stevilko, da mu naslednjic, ko pridem v Lj prinesem to super kaseto. Vem, da jo bo zelo vesel, ker je to lep spomin za glasbenika.
Vprasam ju, kako nastane melodija?
Povesta, da klavirja ne igrata, novo glasbo ustvarjata kar s kitaro, da prej ne premisljujeta, se kar sama od sebe rodi. Besedila pridejo spontano.
Povem, da so mi grozno vsec vse prekrasne pesmi Don Mentony Banda in bivse skupine Go Go in skoda je, da niso vec skupaj. Glasbeno in glasovno sta zame bila to najvecja slovenska ansambla.
Kako pa kaj zivljenje v dvoje?
Tom je se vedno porocen s svojo sosolko z Aranzerske sole in se odlicno razumeta. Zan pa ni porocen, zakaj ne? Zato, ker takoj, ko mu ena zatezi ze napise pesem, in ce vas zanima njegov skoraj da zivljenjepis si lahko nabavite kaseto ali CD in si ga tam poslusate.
Vidim, da Zanu izpod reklca visi nitka, vzamem vzigalnik, jo zazgem in pripomnim, da mi gre na zivce vse, kar visi. Oba v smehu strumno poskocita in se primeta za ..... no, se ve za kaj!
Drugi del intervjuja z Zanom pa bom objavila v mojem novem blogcu, ki ga bom napisala ali jutri ali pojutrisnjem, se pa nanasa na enega bivsega clana Don Mentonyjev.
Izrecem jima veliko komplimentov, cestitk in se veliko veliko glasbenih uspehov, kajti mislim, da sta med najvecjimi slovenskimi originalnimi glasbenimi ustvarjalci.
Iste velike slike pa si lahko ogledate od tukaj naprej: /modload.php?&c_mod=photos&op=show&func=photo&id=42193
Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA