Naslovnica Jenkijevega novega albuma. Foto:
Naslovnica Jenkijevega novega albuma. Foto:

Janko Narat Jenki, letos praznuje deseto obletnico odkar je svoja avtorska dela prvič predstavil širši Slovenski javnosti s svojim glasbenim prvencem Recidiv.
Jenki je od leta 1999 do danes, kot solist neprekinjeno glasbeno aktiven. Do sedaj je izdal že sedem glasbenih zgoščenk, pet singlov in deset video spotov.
Nedvomno ga lahko prištevamo med vodilne Slovenske underground glasbenike. Za ta namen je izdal novi glasbeni izdelek, ki ga je poimenoval: Janko Narat Jenki 10 letnica 1999 – 2009, izdal pa je tudi ponatis svojega glasbenega albuma prvenca iz leta 1999 Recidiv. V teh desetih letih je Jenki sodeloval tudi z veliko znanimi in manj znanimi Slovenskimi glasbeniki, ki so tako, ali drugače vplivali in zaznamovali njegovo glasbo. Naj jih samo omenimo nekaj: Aleksander Cepuš (Don mentoni band, Requiem), Primož Štorman (Interceptor, Tabu), Tomaž Trop (Tabu), Iztok Mravlje (Strelnikoff), Rafael Zupanc Raf (Banhof) … Več o Jenkiju in njegovih nadaljnih glasbenih načrtih lahko izveste na njegovi internetni povezavi
Novico je napisal uporabnik recidiv.