Foto:
Foto:


Prva etnografska prireditev s slikovitim prikazom tipičnih slovenskih pustnih likov in mask ter predajo oblasti med županom Mestne občine Ptuj dr. Štefanom Čelanom in Princem karnevala 2010, maršalom deželnim glavarjem Milanom Senčarjem Plemenitim Bernardom Ptujskim, se bo začela v soboto, 6. Februarja, ob 11. uri 11. minut in 11. sekund, dogajanje pa se bo po otvoritvi strmo stopnjevalo vse do vrhunca. Pričakovani karnevalski vrhunec bo v nedeljo, 14. februarja, ko bo skozi ptujske ulice potekala osrednja tradicionalna karnevalska povorka, ki se bo potem počasi premaknila proti zaključku 50. KURENTOVANJA na Ptuju v torek, 16. februarja, s pokopom Pusta.
V zadnjem obdobju, ko popularnost KURENTOVANJA strmo raste, njegova vsebina pa pridobiva na veljavi tudi izven meja, ostaja organizacija največjega organiziranega karnevalskega dogajanja v Sloveniji v domeni konzorcija Kurent, ki dogajanje podpira in razvija tako na vsebinski kot tudi na konceptualni in infrastrukturni ravni, za izvedbo pa skrbi javno podjetje Javne službe, ki je tudi letos osrednjemu dogajanju posvetilo karnevalsko dvorano.
V sklopu KURENTOVANJA je tako osrednja dvorana, ki bo letos obiskovalce vabila z različnim dogajanjem ter bogato gostinsko ponudbo pijače in jedače, locirana ob bivši vojašnici na Vičavi in bo gostila vse najbolj odmevno zabavno dogajanje in znamenite glasbene goste. Čez dan bodo v njej privlačne prireditve za mlajše ljubitelje karnevalskega rajanja, kasneje, ob večerih, pa bodo zaživele pustne zabave za vse generacije. Zabavno-glasbeni in animacijski program bodo popestrili nastopi etnografskih skupin in skupin kurentov, obiski princa karnevala ter številni domači in tuji glasbeni gostje.
Sicer pa sledite sloganu in se prepričajte: KURENTOVANJE je zakon že 50 let. Boljše neja gre!
Vir. kurentovanj.net in pustsirokihust.webs.com
Novico je napisal uporabnik Vau.