Zmagal je 36-letni Pott. Foto:
Zmagal je 36-letni Pott. Foto:

Britain's Got Talent, na katerem so iskali talentirane posameznike. V okviru avdicij v različnih mestih (od Londona do Cardiffa) se je preizkusilo 15.000 ljudi, ki so imeli možnost izkazati svoj talent. Največ je bilo pevskih in plesnih točk, manjkali pa niso niti komedijanti, čarovniki, žonglerji in akrobati. Nekateri nastopi so vključevali tudi živali, od psov, ptičov, mačk pa vse do konjev in prašičev. Od vseh nastopajočih se jih je v polfinale uvrstilo le 24, v veliko finale pa le 6.
Zmagovalec prve sezone serije je postal 36-letni Paul Pott, ki je prejel največ glasov občinstva v velikem finalu in s tem premagal favoritkinjo na stavnicah, 6-letno pevko Connie Talbot. Pott, ki je sicer zaposlen kot prodajalec mobilnih telefonov, je bil kot talent že opažen pred leti, a svojega talenta ni nikoli uspel razviti zaradi številnih ovir, predvsem bolezni ter pomanjkanja denarja in samozavesti. S takim ozadjem je imel odlično zgodbo za občinstvo, a odločile so predvsem njegove izjemne vokalne sposobnosti (glej video).
Tekmovanje je bilo narejeno po licenci pod katero je v lanskem poletju že potekala oddaja America's Got Talent. Druga sezona te oddaje bo potekala tudi v letošnjem poletju, se pa formata obeh bistveno razlikujeta, saj ameriška različica poteka teden za tednom, britanska različica pa je potekala v devetih zaporednih večerih. V povprečju si je vsak večer oddajo ogledalo okrog 7 miljonov gledalcev, v štirih večerih glasovanja pa so skupno prejeli 2 milijona telefonskih glasov.
Pott je že podpisal pogodbo za snemanje debitantskega albuma, prejel je tudi ček v višini 100.000 funtov in pravico nastopa na elitni gala prireditvi, ki v Veliki Britaniji poteka vsako leto decembra, vse nastopajoče pa osebno pozdravi britanska kraljica. Če si želite prireditev ogledati tudi sami pohitite z nakupom kart, saj utegnejo biti te kmalu razprodane, navkljub dejstvu da se njihova cena giblje med 200 in 400 funti.
Finalni nastop zmagovalca:

Novico je napisal uporabnik kricert