Foto:
Foto:

Nekaj slik si lahko ogledate tudi na http://kinkela.moj-album.com

Gottinger prašič je pasma mini prašičev. Nastala je s križannjem ameriškega mini pujsa in vijetnamskega prašiča. Vijetnamske prašiče gojijo za meso in tehtajo do 70 kg, ameriški je pa namenjen zgolj kot hišni ljubljenček in tehta max 10 kg, leta 1960 pa so nemški rejci vzredili križanca Gottinger prašiča, ki tehtaja največ do 35kg, povprečno pa samice okoli 20-25 samci pa 25-35 kg.

Prašiče imajo v razvitem svetu kot hišne ljubljenčke, nimajo nobenega vonja in so izredno čisti. Naučijo se hodit na potrebo na doloočeno mesto, če so v stanovanju nimajo ščetin.
Obstajajo tri vrste barve beli, črni in roza kot navaden prašič. Niso občutljivi na mraz zato pri nas lahko živijo tudi v vrtu celo leto. Zelo dobro imajo razvito čutilo za vonj in izredno so poslušni. Nekateri jih uporabljajo za iskanje tartufov ...

Samica je breja tri mesece-tri tedne-tri dni, skoti od 4-12 mladičev, kateri že po dveh dneh dirkajo naokrog. Hrana je enostavna jedo kuhan krompir, kruh, zrnje, skratka vse rastlinsko, so zelo hitro učljivi.

Novico je napisal uporabnik gork