Motoristi za motoriste, Nova Stifta Foto:
Motoristi za motoriste, Nova Stifta Foto:
Motoristi odhajajo
Motoristi odhajajo
Privlacen zelenko me je kar osvojil. Mislim, da bo tudi vas!
Privlacen zelenko me je kar osvojil. Mislim, da bo tudi vas!
Narodno-zabavni ansambel je poskrbel za veselo razpolozenje.
Narodno-zabavni ansambel je poskrbel za veselo razpolozenje.
Prelep pogled na Novo Stifto, nedelja, 27.4.2008
Prelep pogled na Novo Stifto, nedelja, 27.4.2008

Vceraj (nedelja 27.4.2008) je bilo, kot je vsako leto na Novi Stifti, žegnanje motorjev. Prelepo vreme je privabilo na stotine motoristov, ki so spostljivo poslusali duhovnikovo maso posveceno njihovim motorjem, in da bi imeli srecne voznje brez nesrec. Letos smrtnih primerov pri odhajanju ni bilo, lani in predlani pa so bili, zato so naredili tudi malo vecjo glasbeno zabavo v spomin na tragicno preminule motoriste.
Za hrano in pijaco je bilo poskrbljeno, otroci so se veselili in obiskovali hisico na starem hrastu. Motoristi so bili veselo razpolozeni, kazali pa so se tudi tako z motorji kot z lepimi usnjenimi oblacili.
Za glasbo in ples je tudi bilo poskrbljeno, saj je prepeval celo Adi Smolar (ker sem prisla sele okoli 15. ure, ga nisem, na mojo grozno zalost, ker mi je grozno vsec, videla!!!). Igral je tudi ubran narodno-zabavni ansambel in na koncu od 16,30 do 17. ure ..... ne boste verjeli, radost za moja usesa!!! 1 Don Mentony-jec in 1 Gu-gu-jevec. Oba sta igrala kitari, super prepevala in tako z ritmom zelo popularnih in poznanih pesmi razzivela publiko. No, pa da vas na bom mucila! To sta bila slavna Janez Zmazek - Zan in Tomo Jurak, s katerima sem naredila tudi neke vrste intervju, ki ga bom napisala jutri in objavila se vec slik.
Stirje prijazni motoristi so bili pripravljeni odgovoriti na moja vprasanja, za kar se jim lepo zahvaljujem in jih pozdravljam. Imen ne bom navedla, vidijo pa se na sliki, ker sem jim povedala, kje bo to objavljeno. Vsi so iz okoliskih krajev in se dobro poznajo. Sploh vsi motoristi se dobro poznajo, ker se videvajo na raznoraznih shodih.
Prvi na levi, ki sedi na svojemu motorju mi je povedal, da je iz Ribnice in ze 30 let vozi motorje. Skoraj da ni motorja, da ga se ni imel, vse je probal. Zdaj pa se vozi s svojim novim Harley Davidsonom, ki se ves blesci, tako je spucan. Zanj je odstel dobrih 12.000 €, na stevcu je pisalo 220 km/h, toda on tako hitro ne vozi. Z motorji je prevozil ze veliko sveta, obvezno pa gre tudi na dopust. Sotor in spalne vrece ter druge potrebscine vozi s seboj, dezja se ne boji. Lani je imel hudo prometno nesreco, kriv ni bil, nekdo ga je izsilil, bil je 5 mesecev v bolnici, ker je imel kar dosti zlomov. Hvala Bogu, da hrbta ni imel poskodovanega, in da je zdaj v redu.
Gospa, druga z leve pa se vozi samo obcasno. Edini, ki ni imel kompletno usnjenih hlac je bil gospod drugi na desni, ampak je imel super kombinacijo usnja in jeansa. Tudi on se ze zelo dolgo vozi z motorji. Gospa z belim usnjenim kavbojskim klobukom pa sele 4 leta vozi tezak motor. Povedala mi je, da na avtoceste skoraj da ne gre, raje se po stari cesti vozi na Slovensko primorje.
Ko sem jih vprasala, kje se kupijo taki usnjeni brezrokavniki z raznoraznimi znackami in blagovnimi emblemi so mi povedali, da je nov brezrokavnik brez vsega, to si sami nasijejo, ker na vsakem srecanju dobijo znacke. Povedati moram, da so vsi stirje imeli res lepa motoristicna oblacila, no, vsi motoristi so imeli zanimive kombinezone, usnjene prepletene hlace, jakne itd...
Odhajajoce motoriste sem prosila za sliko in kar pustili so se fotografirati. Vsem motoristom zelim srencno voznjo, brez nezgod in brez hujsih zdravstvenih posledic.
Pa se malo mojih slikic vam ponujam v ogled, povem pa, da te iste velike slike z bolj prodrobnim opisom lahko vidite na drugi strani mojega albuma, klikni:
/slike/photos/6670/?











Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA