Ekipa DPM Trebnje Foto:
Ekipa DPM Trebnje Foto:

Na tekmovanju je sodelovalo 26 ekip društev podeželske mladine iz Slovenije in sosednjih držav. Na tekmovanje so se preko regijskih tekmovanj uvrstile tudi 4 ekipe iz Dolenjske (Trebnje, Novo mesto, Trebelno in Suha krajina), 2 ekipi iz Bele krajine (Metlika, Semič) in ekipa Brežic in Posavja. Ekipa Trebnjega, ki so sestavljali Miha Rogelj, Andreja in Suzana Novak, David Avguštinčič, Aljaž Gliha in Toni Lenarčič, se je v močni konkurenci znašla izvrstno in je, po dveh zaporednih 1. mestih na preteklih tekmovanjih, tokrat posegla po nehvaležnem a odličnem 4. mestu.

Zaostala je le za izvrstnimi ekipami Mislinjske doline (1. mesto), Slovenskih Konjic (2. mesto) in Dravske doline Sv. Anton na Pohorju (3. mesto). V posebnem seštevku tekmovanja koscev je Miha Rogelj iz Rožnega Vrha osvojil odlično končno 4. mesto. V seštevku grabljic je Andreja Novak iz Krušnega Vrha osvojila končno 6. mesto. Ekipa DPM Trebnje je v sestavi Matjaž Glavan, David Avguštinčič, Marta Rogelj, Suzana Novak in Janja Rogelj, sodelovala tudi v dramski predstavitvi dolenjske regije in z odlično igro navdušila občinstvo in zasegla končno 2. mesto.

Video posnetke iger si lahko ogledate na spletnem naslovu: . Dobri rezultati navdajajo z navdušenjem in že DPM Trebnje že nestrpno pričakuje 23. državne kmečke igre, ki bodo prihodnje leto potekale v Mislinji na Koroškem. Društvo podeželske mladine Trebnje vabi vse, ki vas zanima udejstvovanje v društvu, ki ga vodijo in sestavljajo izključno mladina med 15 in 30 letom, da se jim pridružijo.
Matjaž Glavan
DPM Trebnje
Predstavitev regije - Dolenjska (DPM Trebnje)

Novico je napisal uporabnik glavan