Alfi Nipič vsem želi predvsem zdravo novo leto. Foto: TV SLO, zajem zaslona
Alfi Nipič vsem želi predvsem zdravo novo leto. Foto: TV SLO, zajem zaslona

"Niti slučajno si nisem predstavljal, ker ko neko stvar delaš, ne rečeš, to bo pa hit. Tega ne moreš nikoli reči, vsaj jaz ne. Ali ga občinstvo vzame za svojega ali pa ne." In pesem Silvestrski poljub je občinstvo vsekakor vzelo za svojo. Skladba, ki je letos zaznamovala 50. obletnico, je nepogrešljiva ob praznovanju silvestrovega v Sloveniji.

Sorodna novica Pred 50 leti nastala skladba, brez katere ni silvestrovega: "Postala je del vsakdanjika in praznika"

"Glasba je življenjsko lepa kulisa, ki nas spremlja skozi vse življenje. Marsikdo se bo spomnil tistih lepih trenutkov, ki jih je doživel, in bilo mu je lepo, in ko slišijo to pesem, pridejo spomini nazaj," je v oddaji Dobro jutro povedal Alfi Nipič, ki se je z Moniko Tavčar pogovarjal na svojem domu, kjer okreva po prebolelem covidu-19.

Na vprašanje, zakaj je postala pesem zimzelena, je odgovoril: "Marsikdo se nekje najde v kakšnem stavku, ne v celotni zgodbi, v kakšnem stavku se mogoče nekdo najde in tisto ti pade nekako na dušo in te vedno znova spodbuja, vedno znova ti pričara lepe trenutke, občutke spet nazaj."

Glasbo in aranžma za glasbo za pesem Silvestrski poljub je napisal Jože Privšek, besedilo pa Dušan Velkaverh.

Poleg Silvestrskega poljuba častitljiv jubilej praznuje tudi sam Alfi Nipič, in sicer 60 let profesionalnega glasbenega ustvarjanja. Ob obeh okroglih jubilejih legendarnega "veselega Štajerca" so v Muzeju narodne osvoboditve Maribor pripravili razstavo Ostal bom muzikant – pevska pot Alfija Nipiča, ki si jo lahko ogledate do 31. decembra, pozneje pa bo potovala tudi po Sloveniji.

Alfi Nipič je spregovoril tudi o svoji izkušnji s covidom-19, zaradi katerega je pet tednov preživel v UKC-ju Maribor. Povedal je tudi, da bo drugo leto izšla njegova biografija in še več. Vabljeni k ogledu pogovora.

Dobro jutro na obisku pri Alfiju Nipiču
Alfi Nipič - Silvestrski poljub (V petek zvečer)