Poletna Splash Pokovka - popolna mešanica elektronske glasbe in dejavnosti na prostem. Foto: Iztok Medja
Poletna Splash Pokovka - popolna mešanica elektronske glasbe in dejavnosti na prostem. Foto: Iztok Medja

"Vrtel sem že na podobnih zadevah. A ta zadeva … ne morem se spomniti, da bi kje na Balkanu že kdaj bilo kaj podobnega, da bi se vsi didžeji zbrali v neki državi," je o Poletni Splash Pokovki spregovoril srbski didžej Marko Miličević, bolj znan Gramophonedzie. Poleg njega je nastopilo še 49 preostalih mojstrov mešalne mize iz petih držav: Slovenije, Italije, Hrvaške, Nemčije in Srbije. "Super ideja, da se cela scena zbere na enem koncu in skupaj nekaj naredijo. To podpiram," je povedal Gramophonedize.

Le teden dni po najdaljših metalskih počitnicah pri nas in dva tedna po tem, ko je v medijih zakrožila vest, da odpade letošnji Reggae Riversplash, so se v Tolminu zbrali ljubitelji elektronske glasbe in aktivnosti na prostem. Vzporedno s plesno zabavo so bile organizirane tudi kreativne delavnice in športne dejavnosti.

Med drugim so se zbrani lahko udeležili tudi raftinga. "Nisem adrenalinski odvisnik, sem pa poskusil rafting nekajkrat. Če so tam res postrvi, verjamem, da so tudi brzice divje in da je res nevarno," je na vprašanje, ali se bo tudi sam spustil po brzicah reke Soče, odgovoril srbski didžej.

Obiskovalci so lahko taborili na prizorišču dva dni, toda izhod s festivalskega območja je bil posameznemu obiskovalcu dovoljen le dvakrat med trajanjem festivala. In tako je ob vhodu vsak obiskovalec prejel dva kupona za izhod.

Več utrinkov s festivala si lahko ogledate spodaj.

FOTO: Iztok Medja