Tjaša Železnik je vodila oddajo štiri leta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tjaša Železnik je vodila oddajo štiri leta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tjaša Železnik, Andrea Flego, Lorella Flego
Ob koncu oddaje so postregli koktajl z imenom Tjaša Železnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Plavolasi voditeljici, ki se je ob koncu štiriletnega vodenja zahvalila vsem, ki so spremljali NLP in njeno delo, so se v zadnji oddaji na kavču pridružili tudi voditelji, ki drugače niso prisotni v živo v studiu.

V tokratnem Fokusu so bile glavne zvezde kar Tjašini sodelavci. Manjkala sta le Anže Bašelj, voditelj športnih vsebin, in Karmen Švegel, voditeljica rubrike Svetovno, ki je trenutno v Siriji. Marjan Jerman, Maša Kljun, Marjana Grčman, Lorella Flego, Andrea Flego in Tadej Koren Šmid so s Tjašo vzeli pod drobnogled svoje delo, odkrili so, kaj jim bo ostalo v najlepšem spominu, kam bodo šli na počitnice in še mnogo drugega. Vsi skupaj se bodo oddaje spominjali predvsem po prijateljskem ozračju, ki je vladalo v ekipi.

Andrea Flego, voditelj rubrike Naglas!, je za MMC dejal, da je v NLP-ju vladalo prijetno razpoloženje: "Bili smo zelo nasmejana ekipa, nismo bili le sodelavci, temveč tudi somišljeniki, sosmejalci." Effe, ki ki se na male zaslone vrača septembra v oddaji Inferno, je dodal, da je na neki način vesel, ker so gostili dobre glasbenike, po drugi strani pa je žalosten, saj se poslavlja od dobre družbe, s katero je bilo lepo delati.

Najmlajši član posadke Tadej Koren Šmid, ki je v rubriki Mega Face gostil mlade talente, je dejal, da je bilo vodenje zanj zanimiva izkušnja, a da tega ne bi rad celo življenje počel (Tadej bi rad postal režiser). In po čem se bo mladenič, ki mu je bila v veliko pomoč Tjaša Železnik, najbolj spominjal oddaje: "Po barvitosti, ljudeh ... bilo je zanimivo. Spoznal sem veliko ljudi in veliko dejavnosti, ki jih drugače ne bi spoznal."

Posebej razočaran nad ukinitvijo oddaje je bil Marjan Jerman, ki je pripravljal Nedeljsko oko. Legendarni novinar je pohvalil celo ekipo, še posebej svojega snemalca, ki mu je bil vedno na voljo.

Maša Kljun, voditeljica rubrike Profil tedna, je po zadnji oddaji dejala: "Spominjala se bom oddaje predvsem po svojem delu, po neprespanih nočeh, po dogodkih, govorila sem z marsikom, videla sem marsikaj, česar drugače verjetno ne bi imela priložnosti. To mi je v čast." Plavolaska je na vprašanje, kaj je največja vrlina Tjaše Železnik, s katero sta vzpostavili tudi prijateljske vezi, dejala, da je njena prednost to, da je igralka. "Znajde se v situacijah, v katerih se kdo drug ne bi. Raznolikost je zagotovo njena največja vrlina."