Nad Harryjem Potterjem niso navdušeni le otroci, ampak tudi njihovi starši. Velik oboževalec serije je tudi britanski veleposlanik Andrew Page. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nad Harryjem Potterjem niso navdušeni le otroci, ampak tudi njihovi starši. Velik oboževalec serije je tudi britanski veleposlanik Andrew Page. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Slovenska premiera Harryja Potterja
Na premiero je prišla tudi nova mis Universe Ema Jagodič s fantom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Še zadnjič Harry Potter

Filmskega slovesa od Harryja Potterja se je skupaj s svojim fantom udeležila nova mis universe Ema Jagodič, manjkal ni niti veliki Potterjev oboževalec, britanski veleposlanik v Sloveniji Andrew Page, zadnji del čarovniške sage pa si je ogledal tudi Zmago Jelinčič.

MMC je, še preden so obiskovalci vstopili v kinodvorano, povprašal omenjeno trojico in druge Potterjeve oboževalce, kaj pričakujejo od filma, kako na splošno spremljajo lik slavnega čarovnika ...


Andrew Page, britanski veleposlanik v Sloveniji: "Mislim, da je Harry Potter fantastičen, ker je popularen po vsem svetu in je izvozni produkt za nas, in mislim, da je avtorica brilijantna. Meni osebno je pomemben karakter Harrya Potterja. Všeč pa so mi tudi vsi uroki, ki so v latinščini, saj sem študiral klasično filologijo.

Nisem prebral vseh knjig, ampak le zadnje tri. In ker sem prebral zadnjo knjigo, bi si želel ogledati film, saj je zadnja knjiga bolj "zlobna" od preostalih, in to je težko pokazati v filmu. Razlog, da spremljam Harrya Potterja, pa sta tudi moja nečaka, saj sta oba velika navdušenca."

Zmago Jelinčič je med drugim dejal tudi: "Meni je Harry Potter všeč, všeč mi je fantastika, všeč mi je tudi malo bolj otroški pristop. Konec koncev vsi potrebujemo nekaj, da se vrnemo nazaj, nekam v otroške čase. Knjige nisem bral, sem si pa ogledal vse filme, tako da vem, da je avtorica ena šarmantna gospa, ki ne le, da je pametna, ampak je tudi v redu. Glede filma, ki je v 3D-različici, pa upam, da me ne bo preveč strah."

Ema Jagodič, mis Universe: "Mislim, da bo film ful v redu. Povem iskreno, da prej filmov o Harryu Potterju nisem gledala, sem pa prebrala 1., 2. in 3. del, tako da pričakujem, da bo res v redu."

Anja, 10 let: "Film bo dober. Gledala sem še prejšnje filme in so dobri. Nisem pa prebrala nobene knjige."

Anja, 21 let: "Karto za film sem si rezervirala par tednov nazaj, takoj, ko je bilo to mogoče. Mislim, da bo film dober, eden izmed najboljših. Vsaj pričakujem, da bo napet in poln akcije. Prebrala sem vse knjige in pogledala vse filme. Pri Harryu Potterju mi je všeč vsa ta magičnost. V bistvu sem z njim zrasla in nekako mi je za vzgled."

Peter, 30 let, in Petra, 19 let: "Dober bo, z veliko akcije. Ker še nisva prebrala knjige, naju zanima, kakšen bo konec. Vse prejšnje filme pa sva si ogledala. Nisva sicer velika navdušenca, ampak nama je všeč. Zadeva pa ima malo več čara tudi zato, ker je tako znana."

Neža, 8 let: "Nobene knjige nisem prebrala, sem pa pogledala filme, večinoma na televiziji. Upam, da bo film dober."

Uršula, 15 let: "Film bo dober kot vsi prejšnji. Knjig ne preberem, rajši pogledam filme."

Nika, 19 let: "Upam, da dober, ker prvi del je bil super, in upam, da bo tudi drugi. Prebrala sem vse knjige in pogledala vse filme. Fina zgodba je, zanimiva."

Tinkara in Katarina, 13 let: "Zadnji film je in 3D, tako da misliva, da bo dober. Verjetno bo najboljši, čeprav sva knjigo prebrali in veva, kakšen bo konec. Všeč nama je celotna zgodba, predvsem pa igralci."

Jan, 15 let, in David, 11 let: "Dober bo, napet, komaj čakava, da vidiva igralce. Prebrala sva vse knjige in sva res navdušena nad celotno zgodbo."

Še zadnjič Harry Potter