Godler si je s svojimi liki iz Hribarja pridobil veliko oboževalcev. Foto: RTV SLO
Godler si je s svojimi liki iz Hribarja pridobil veliko oboževalcev. Foto: RTV SLO
Jure Godler z Jonasom

Kot je povedal tokratni gost MMC-jeve spletne klepetalnice, je samozavesten dovolj, sposoben pa ... mogoče tudi.

Godler je bil nad viktorjem za obetavno medijsko osebnost navdušen, a bolj kot zaradi kipca (ki je še vedno v garaži) zaradi tega, da ti cela Gallusova dvorana ploska in vriska na ves glas.

Ah, ta slogan. In slovenska glasba!
Jure je klepet izkoristil za nekaj družbenopolitičnih tem: slovenski visokošolski sistem je označil kot kiks sam po sebi, preden bi razmišljal o povečanju natalitete v Sloveniji, bi najprej uvedel sterilizacijo neumnega deleža prebivalstva, ob slovenski politiki se zahvaljuje bogu, da ima videorekorder ... In še razvpiti nesrečni slogan I feel sLOVEnia? "I feel not SoGOOd about it. I feel WeIRD as sLOVEnia. better."

Mladi študent Mozarta na Dunaju se je obregnil tudi ob slovensko glasbeno sceno, ki da je, razen nekaj svetlih izjem, "horror film iz leta 1982". In kdo je ta "svetla izjema": H-Band iz Hri-Barja. Če bi Godler lahko napisal glasbo za katerega od (že posnetih) znanih filmov, bi bil to najverjetneje V Vrtincu. "Premalo, premalo pihal je bilo tam ...," meni glasbenik/igralec.

Piflar ali pretepač?
Naslednje vprašanje se poraja kar samo: Je Jure v osnovni šoli veljal za "piflarja"? Sledi podroben opis (za zdaj še) samskega 23-letnika: 1-3 razred: pretepač, 4-6 razred: piflar, 7-8 razred: wtf is that creature, srednja šola: copata. Dekleta, vas zanima, kako priti v stik s simpatičnim komikom? Najbolje kar prek njegove stare mame - tu je elektronski naslov: stara.mama.od.godlerja@tempelj-posvečen-godlerju.org.

K. S.