Zmagovalki v sendviču s starima misicama. Foto: RTV SLO/K. S.
Zmagovalki v sendviču s starima misicama. Foto: RTV SLO/K. S.
Buče na modni stezi
Listje, buče in petke - na srečo ta kombinacija (tokrat) ni bila smrtonosna. Foto: RTV SLO/K. S.
Krznene štole so prekrivale strateške dele misic. Foto: RTV SLO/K. S.
Manca Zver
Bojne barve Mance Zver. Foto: RTV SLO/K. S.
Špela Grošelj, Vanja Ivanovič in lepotna kirurga
Medtem ko sta lepotna kirurga razpravljala o poslovnih skrivnostih, sta bili Špela in Vanja prepuščeni fotografom. Foto: RTV SLO/K. S.
Martin Strel
Strel je bil zadovoljen s pršutom, čeprav je verjetno pogrešal še cviček. Foto: RTV SLO/K. S.

"razigrano tekmovanje, na ...
... katerem imajo tekmovalke smisel za humor."

Špelca in Angelsi
Prva točka? Check. Izbor je bil nedvomno razigran - občinstvo so zabavali najbolj poskočni in prešerni zabavljači ta hip - ex Harmoničarka Špelca s svojo novo zasedbo (se sprašujete, kako se razlikuje od njene prvotne zasedbe? Dovolj je, da poslušamo besedilo Zaneti požar ljubezni ..., da ugotovimo, da velike razlike ni) in Turbo Angelsi s pravim biserom - turboalpsko poskočnico z naslovom Slovenija, ja, ja, v kateri opevajo gibanico, harmoniko in "kako lepa je naša Slovenija".

Za popoln večer so manjkali samo še Atomik Harmonik. A glej, no glej, kmalu uzremo tudi Špelo Grošelj. S svojo najboljšo prijateljico, lanskoletno "rezervo" Miss Hawaiian Tropic Almo Brđanović.

Kotalile so se buče
O. K. Druga točka - smisel za humor. Tudi tega dekletom ne gre oporekati. Verjetno res potrebuješ ogromne količine humorja in dobre volje, da si namesto nedrčka nadeneš ogromno krzneno štolo in se sprehajaš po modni stezi, ki jo je neki scenografski genialec posul z jesenskim listjem in bučami. Na srečo sta bili "samo" dve tekmovalki z vrtoglavo visokimi petami zares blizu temu, da se spotakneta čez poljski pridelek.

Zanimiva vprašanja in izvirni odgovori
Dekleta je ocenjevala pestra, nedvomno visokousposobljena žirija, ki so jo med drugim sestavljali ultramaratonski plavalec in ljubitelj lepih deklet Martin Strel, ultramaratonski kolesar Jure Robič, kar dva lepotna kirurga in nekdanja havajska mis Vanja Ivanovič.
Ker za misico v današnjih feminističnih časih ni več pomemben le skladen stas in lep obraz, so tekmovalke seveda tudi bolj ali manj izvirno odgovarjale na vprašanja žirantov.

Primer A: "Kaj pričakujete od tekmovanja?" "Da bo vse v redu ..." Primer B: Tu je bilo zanimivo samo vprašanje gospoda Strela, ki mu je Amerika po preplavanju Misisipija, kot kaže, ostala res v nepozabnem spominu, saj je tekmovalki naročil, naj govori o Las Vegasu.

Za Manco in Admiro Nina in Sabina
Celotno podelitev je suvereno povezovala Lorella Flego, poleg že omenjenih glasbenih točk pa so se nam s plesnimi točkami predstavili še vedno simpatična Vanja Ivanovič in legendarna Alma.

Pokritizirati pa je treba izbiro lokacije za finalno prireditev tekmovanja, ki vedno privabi številne estradnike. Kranjskogorski kazino je sicer na papirju kot ustvarjen za Miss Hawaiian Tropic, tekmovanje, katerega svetovni izbor poteka v meki igralništva - Las Vegasu. A tamkajšnja dvorana je odločno premajhna in številni so ostali brez sedeža.

Predali krono
Lanskoletni misici - temnolasa Manca Zver in svetlolasa Admira Muratovič - sta za svoji naslednici okronali prav tako po eno svetlolasko in eno temnolasko. Blondinke je zastopala Nina Stropnik, ki ji nasmeh kar ni in ni mogel zamreti, temnolaso spogledljivko Sabino Mali pa bi lahko zamenjali za Nino Osenar. "Srečnica", ki je postala rezerva prvouvršečenih, pa je postala temnolasa Slađana Milinković.

Martin z obveznim pršutom
Večer se je končal z bogato pogostitvijo, na kateri so misice zobale minisladice in sadje, Martin Strel pa si je postregel s pršutom. Fotografi so postavljali v položaje zmagovalke s svojimi starši, zmagovalke z žiranti, zmagovalke z natakarji ipd. in nato pozornost preusmerili še na duet Špela in Alma, ki bliskavic nista bili pretirano veseli.

Med povabljenci smo lahko videli še Jana Plestenjaka, najuspešnejšo slovensko predstavnico Miss Hawaiian Tropic Tatjano Tutan, podjetnika in lastnika licence tekmovanja Rajka Hrvatiča, za čuda pa je večer minil brez slovenske Paris Hilton - Erazma Pintarja.

Kam v Kranjski Gori?
Ker Kranjska Gora še zmeraj ne premore primernega nočnega kluba za 'after partyje' in druženje estradnikov, ki se v tem smučarskem središču zberejo kar nekajkrat letno (Miss Hawaiian Tropic zbere še malo smetane v primerjavi s svetovnim pokalom v alpskem smučanju in smučarski poletih v Planici), so se "zvezdniki" tudi tokrat morali zadovoljiti z ne najbolj razkošno pivnico, priljubljeno pri krajevnih kroničnih pijančkih.

K. S.