Jasna pravi, da je bilo vsem zelo vroče in da so imeli zaradi tega tudi precej težav s koncentracijo. Foto: MMC RTV SLO
Jasna pravi, da je bilo vsem zelo vroče in da so imeli zaradi tega tudi precej težav s koncentracijo. Foto: MMC RTV SLO
Jasna v Bruslju
Jasna je pod roko takole prijela v narodno nošo oblečenega mladeniča. Foto: Osebni arhiv Jasne Kuljaj

Jasna Kuljaj nam je razkrila, da je snemanje oddaje potekalo na prostem in da je bilo kar precej naporno, saj je bilo ravno takrat nepopisno vroče: "Počutili smo se, kot da bi bilo 40 stopinj. In ravno tja, kjer sem za mizo sedela z gosti, je sonce najbolj sijalo. Grozno vroče je bilo, tako da smo se med odmori hodili hladit v senco."

Jasna je še pojasnila, da so imeli zaradi vročine precej težav s koncentracijo: "Predstavljajte si, da ste v savni in da se morate popolnoma resno in premišljeno pogovarjati o resnih temah. Je zelo težko," pravi Jasna.

Janši ni bilo vroče, saj je vadil
Težave so imeli tudi z masko. Občudovala pa je predvsem premierja Janeza Janšo, ki je bil tudi njen gost v oddaji, ker se je zdelo, da ga vročina kljub srajci in suknjiču nič ne moti. "Ko sem ga vprašala, kako zdrži tako oblečen, saj je bilo še celo meni vroče, pa sem imela precej lažjo obleko kot on, mi je odvrnil: 'Smo že vadili'," je razložila Jasna.

Jasna je dejala, da je bila snemanja na prostem vesela, saj je že pred oddajo Na zdravje dve leti vodila Turistiko, kjer so vse oddaje snemali na prostem. Tudi sicer ji snemanje oddaje kljub visokim gostom ni predstavljajo težav: "Janeza Janšo sem že enkrat gostila v oddaji, poleg tega pa mi je tematika predsedovanja precej blizu, zato se na oddajo ni bilo treba posebej pripravljati." Priznala pa je, da bi bilo oddajo verjetno lažje voditi v dvoje, a ker je Boštjan že odšel na dopust, jo je vodila sama.

Po Bruslju je delila potico
Razložila je še, da so se težave pojavile samo pri produkciji, saj so morali na Brdo pripeljati vso opremo, poleg tega pa so oddajo snemali v treh sklopih: "En dan smo snemali del o Brdu, drug dan smo šli snemat v Bruselj, tretji dan pa smo posneli še oddajo."

V Bruslju je Jasna posnela intervju s predsednikom evropskega parlamenta Hans-Gertom Pötteringom, nato pa se z dvema folkloristoma odpravila po Bruslju in delila domačo potico. V smehu nam je razložila, da čeprav nikoli ne laže, pa se je takrat debelo zlagala, ko je mimoidočim razlagala, da jo je pekla vso noč in da naj jo vendar poskusijo.

Več fotografij s snemanja oddaje in s potepanja po Bruslju si oglejte v spodnji galeriji.

T. K.