Nekateri prisegajo na domače počitniške kraje, drugi na tuje. Foto: MMC RTV SLO
Nekateri prisegajo na domače počitniške kraje, drugi na tuje. Foto: MMC RTV SLO
Kam na počitnice?

Nekdanji minister za gospodarstvo, danes poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) Andrej Vizjak se bo z odpravil k sosedom in ne bo pustil, da politika vpliva na njegovo preživljanje prostega časa. "Grem v najet apartma na Pagu."
Predsednik državnega zbora, Pavel Gantar se z Brežičanom strinja glede neumešavanja politike v poslanski dopust, toda sam se ne bo skočil na oddih čez mejo. "Tokrat je prevladala želja, da bi šel še na kakšen drug del morja," je povedal Gantar, ki bo teden dni svojih počitnic preživel v Grčiji. Poslanec Socialnih demokratov, Miran Potrč odhaja v Tunizijo. "Ker bi rad videl še kakšen nov kraj, ki ga z ženo še ne poznava," je svojo odločitev pojasnil Potrč.

Nekdanjega prometnega ministra Radovana Žerjava bo pot odnesla na sever. Prvak SDS-a, Janez Janša, za katerim je že manjši dopust, natančneje medeni teden, bo proste trenutke preživljal v Lepeni.

Zvest svojim načelom
No, poslanec iz vrst Slovenske nacionalne stranke Bogdan Barovič pa ostaja zvest svojemu prepričanju. "Moj dopust je slovensko Primorje in slovenska Gorenjska," je odločen Barovič, ki je še dodal, da med počitniškim čtivom zagotovo ne bo knjige letošnjega nagrajenca Prešernovega sklada Gorana Vojnovića, Čefurji raus.

Kam na počitnice?