24-letnica študira nemščino, dela pa kot stevardesa. Foto: www.lepasoseda.si
24-letnica študira nemščino, dela pa kot stevardesa. Foto: www.lepasoseda.si
Neža Marolt
Neža je krono najlepše sosede oddala, v načrtu pa ima glasbeno kariero. Foto: RTV SLO
Katja Majhenič
Katja Majhenič je navdušila s fotogeničnostjo. Foto: Osebni arhiv
Katja Majhenič
Katja zmage ni pričakovala.
Katja Majhenič
Pevskih ambicij naj ne bi imela. Foto: Osebni arhiv
Sabina Mali
Sabina Mali je bila v finalu Lepe sosede, a zaradi zmage na Miss Hawaiian Tropic je morala od nadaljnega tekmovanja odstopiti. Foto: RTV SLO/K. S.
Jure Butorac

Zmagovalka še študira in se bo po diplomi ponašala z nazivom profesorica nemškega jezika. Katja veliko potuje, saj ob študiju tudi dela, in sicer kot stevardesa pri Adrii Airways.

Na prireditvi, na kateri je zmagovalka prejela veliko nagrad, med njimi tudi mazdo 2, ki jo bo lahko uporabljala eno leto, so nastopile številne zvezde slovenske glasbene scene: Lepi Dasa, Dežur, 4 Play, Domen Kumer, Werner & Brigita, Rudolf Gas, Nuša Derenda, Manca Špik, Funky Tina, trio Erik, Manja in Maja Mission. Prava popestritev pa je bila lanska zmagovalka Neža Marolt, ki se je na prireditvi predstavila s svojim glasbenim prvencem S tabo se ne bom borila, za katerega je besedilo napisala Saša Lendero.

Že pred finalnim izborom se je od tekmovanja poslovila Sabina Mali, ki je tekmovala tudi za mis Hawaiian Tropic. Ker je na tem lepotnem tekmovanju zmagala, se je morala odpovedati nastopu na Lepi sosedi, saj ji pravila tekmovanja Hawaiian Tropic prepovedujejo udeležbo na drugih lepotnih tekmovanjih. Tako se je poleg kasnejše zmagovalke Katje Majhenič v finalu pomerilo še 10 lepotic. To so bile: Simona Gradišnik, Tina Kuhelj, Nina Mavrin, Stela Merklin, Renata Plavotič, Aleksandra Poljanec, Ines Severinski, Petra Turk, Sanja Vejzović in Klavdija Klemenc.

Katja si je v natrpanem urniku vzela nekaj trenutkov časa za pogovor za MMC.



Kaj je bila tvoja prva misel, ko si zaslišala: "In Lepa soseda 2006 je ... Katja Majhenič!"
Po pravici povedano sem bila presenečena, presrečna, ker zmage nisem pričakovala. Bil je pravi šok zame! Se še ne zavedam, da sem nova Lepa soseda.

Med polfinalnim in finalnim izborom sta minila skoraj dva meseca. Dva meseca, ki sta bila polna različnih obveznosti – od fotografiranj, predstavitev na eni izmed slovenskih televizij, vse do samih priprav na veliki finale. Po zmagi pa se je gneča zate pravzaprav šele dobro začela. Te je tega strah?
Od včerajšnje zmage naprej mi ves čas zvoni telefon. Dogovarjam se za intervjuje in za snemanja različnih oddaj. Strah me ni, se pa zavedam, da se bodo določene stvari v mojem življenju spremenile.

Finalistke ste skupaj preživele zelo veliko časa. Kako ste se ujele, glede na to, da preveč žensk na kupu ponavadi nikoli ne prinese nič dobrega?
Mislim, da smo se zelo dobro ujele, je pa res, da sem ujela tudi kak grd pogled s strani sofinalistke, to je del tekmovanja. Z nekaterimi puncami bom ostala v kontaktu.

Na finalni prireditvi je s pevsko točko presenetila tudi tvoja predhodnica, Neža Marolt in se tako pridružila četici pojočih slovenskih misic. Imaš pevske ambicije morda tudi ti ali pa boš to zmago uporabila kot odskočno desko za kaj povesm drugega?
Pevskih ambicij nimam, upam, da mi bo uspelo kot fotomodel, vendar pustimo času čas, kajti v enem letu se lahko še marsikaj zgodi.

Bliža se Veseli december. Je to zate najlepši čas v letu, prenapihnjen rezultat pretirane amerikanizacije ali pa tebi predstavlja nekaj tretjega?
To je mesec, ko največ časa preživim z družino in prijatelji. Že od malih nog vedno jaz okrasim božično drevo, na božični večer pa imamo tradicionalno božično večerjo, kjer nihče ne sme manjkati. Všeč so mi božični sejmi in nakupovanje daril. Velikih trgovskih centrov se decembra izogibam, zaradi prevelike gneče.

Kje boš preživela najdaljšo noč v letu? So se tvoji načrti zaradi zmage morda spremenili?
Če ne bi zmagala, bi zadnje dni v letu preživela delavno, sedaj pa se je vse spremenilo. Upam, da bom najdaljšo noč v letu preživela v krogu prijateljev, kje točno še ne vem.

Na ponedeljkovi novinarski konferenci na Gospodarskem razstavišču Naomi Campbell ni bila preveč navdušena nad vprašanjem, kaj meni o presuhih manekenkah na modnih pistah. Se tebi zdi nedavna madridska prepoved nastopanja manekankem, ki imajo prenizek indeks telesne mase upravičena?
Mislim, da se kljub prepovedi na tem področju ne bo veliko spremenilo.

Za lepotne operacije nosu ali prsi se vedno pogosteje odločijo tudi slovenske lepotice. Bi tudi ti morda na sebi srčno rada kaj spremenila ali pa nikoli ne bi šla pod nož zgolj zaradi kaprice?
Trenutno sem zadovoljna sama s seboj.

Si stevardesa pri našem nacionalnem letalskem prevozniku. Se ti je že zgodilo, da je kateri od paničnih potnikov planil z sedeža in na 10 tisoč metrih pokušal odpreti zasilni izhod ali kaj podobno norega?
Na srečo se kaj takega še ni zgodilo. Večkrat pa je potnike strah oz. se na letu slabo počutijo. Vsak let je zgodba zase.

Kako premagaš strah, ko pred poletom izveš za novo letalsko nesrečo, tebe pa, pripravljeno za vzlet, čaka letalo z več kot sto preplašenimi potniki?
Ne obremenujem se z mislijo, kaj vse se lahko zgodi. Na letalu uživam in upam, da bo vedno tako.

V petek, 1. decembra je dan boja proti AIDS-u. Se ti zdi, da smo Slovenci dovolj odgovorni pri preprečevanju možnosti z okužbo s smrtonosnim virusom HIV med spolnimi odnosi?
Na žalost ne. Premalo se zavedamo, da je nevarnost okužbe velika in da ta bolezen lahko doleti vsakogar izmed nas.

Tina Hacler