Po Velenju se sprehaja najbolj simpatična smrklja - Maja Milosavljević. Foto: Organizator prireditve
Po Velenju se sprehaja najbolj simpatična smrklja - Maja Milosavljević. Foto: Organizator prireditve
Naj Smrklja 2010, finalistke in voditeljica Špela Grošelj
Med smrkljami se je sprehajala Špela Grošelj. Foto: Organizator prireditve

Naj smrkljo so razglasili v četrtek v Ljubljani na prireditvi, ki jo je povezovala pevka Špela Grošelj, za glasbeno zabavo pa so skrbeli Maja Keuc, Peter Vode, skupina Tangels in pevka April.

Po izboru komisije, ki so jo sestavljali Sanja Ivanovič, Nika Kljun, Gordana Sredojević -Goga, Emil Horvat in Peter Irman, je med dvanajstimi finalistkami najbolj prepričala Maja, ki pravi, da si želi uspešno dokončati šolanje in uspeti v plesu. Upa, da bo s pomočjo naziva naj smrklja spoznala nove ljudi, ki ji bodo pomagali pri uresničitvi ciljev. Želi si, da bi bili vsi ljudje enakovredni in bi imeli enake možnosti za življenje.

Tipične sanje vsake najstnice
Svojo zmagovalko so dobili tudi bralci revije Smrklja. To je postala Dion Rop iz Celja, ki je hkrati tudi prva spremljevalka po izboru komisije. Dionina največja želja je postati pevka in manekenka, čez pet let pa se vidi kot študentka arhitekture v New Yorku. Nazadnje je prebrala knjigo Ledenica, na svojem telesu bi izpostavila lase, na sebi pa jo najbolj moti velikost.

Komisija je izbrala tudi 2. spremljevalko – Barbaro Sorčan iz Rimskih Toplic, ki bi iz sveta izbrisala pohlep in si najbolj želi biti srečna v svojem poklicu.

Zanimanje je veliko
Letos se je na izbor prijavilo skoraj dvesto deklet, v veliki finale pa se je uspelo uvrstiti dvanajstim. Patricija Golob, Aleksandra Damjanić, Lara Jelen, Eva Kotnik, Dion Rop, Hannah Koselj, Manja Koren, Eliane Denisse Burgos, Katarina Keše, Maja Milosavljević, Ema Vladislavič in Barbara Sorčan so se najprej predstavile v skupni plesni točki, nato pa so gledalci spoznali tudi vsako posebej.