Sandra Marinovič se bo avgusta udeležila svetovnega izbora mis Universe v ZDA. Foto: MMC RTV SLO
Sandra Marinovič se bo avgusta udeležila svetovnega izbora mis Universe v ZDA. Foto: MMC RTV SLO

Zmaga se je za las izmaknila Tjaši Resnik iz Ljubljane, ki je postala prva spremljevalka, medtem ko je lento druge spremljevalke prejela Marika Savšek iz Litije. Najbolj fotogenična je po mnenju fotografov Rebeka Kim Lekše.

Bogate nagrade za Sandro
Deseta mis Universe bo poleg številnih nagrad leto dni prejemala tudi mesečno štipendijo v višini 400 evrov, ki naj bi jih porabila v študijske namene. Zmagovalki so se z laskavo titulo odprla številna vrata. Poleg medijske pozornosti in mesečne štipendije bo 10. mis universe obiskovala tudi ugledno šolo New York Film Academy, s plačanim bivanjem in mesečno žepnino.

Finalistke so na filnalni prireditvi nosile večerne obleke slovenskih modnih oblikovalk Maje Štamol, Mojce Celin, Barbare Plavec in Urše Drofenik. Vsaka oblikovalka je poskrbela za štiri dekleta.

Izbor mis Universe je lepotno tekmovanje, ki se lahko pohvali z najdaljšo tradicijo in hkrati velja za enega najprestižnejših in najbolj cenjenih lepotnih tekmovanj na svetu. Lastnika licence sta ameriški mogotec Donald J. Trump in televizijska hiša NBC.