Mario pravi, da je slišal že vse pesmi, ki se bodo predstavile na izboru Ema 2010, a zmagovalke ne zna napovedati. Foto: Arhiv oddaje Spet doma
Mario pravi, da je slišal že vse pesmi, ki se bodo predstavile na izboru Ema 2010, a zmagovalke ne zna napovedati. Foto: Arhiv oddaje Spet doma

Slišal sem že vse pesmi, imam jih v računalniku in jih poslušam in poslušam.

Mario o pesmih, ki se bodo predstavile na Emi.

Bil sem za dva vikenda v tujini, a nič posebnega, ni bilo časa. Imeli smo štiri tedne prosto, da smo malo zadihali, a za kakšne večje počitnice seveda ni bilo časa, to pride na vrsto poleti.

Mario o dopustu.
Mario se vrača!

In kakšne novosti prinaša nova sezona oddaje? Glede na to, da je od prejšnje sezone minilo le nekaj tednov, Mario pravi, da "kaj usodno in pretresljivo novega nismo mogli pripraviti". A nekaj novosti vseeno bo - znova bodo organizirali turnir Zvezde plešejo, tekmovanje med zbori pa se je izteklo.

V prvi oddaji bodo gledalci lahko slišali tudi prvih sedem pesmi, ki se bodo predstavile na predizboru Eme, v drugi oddaji drugih sedem, v tretji oddaji pa še sedem povabljenih finalistov.

Vse izvajalce Eme 2010 bomo v prihodnjih dneh predstavili tudi na MMC-ju.

Po čem se bo nova sezona oddaje Spet doma razlikovala od prejšnjih? Kaj novega pripravljate?
Med prejšnjo in novo sezono je bilo samo nekaj tednov, tako da kaj usodno in pretresljivo novega nismo mogli pripraviti. A vseeeno bo nekaj sprememb opaznih. Predvsem se je izteklo tekmovanje med zbori in v tej sezoni bomo znova organizirali turnir Zvezde plešejo. Že peti po vrsti in prepričan sem, da bo znova osvojil gledalce.

Moram pa še dodati, da bodo prve tri oddaje ekskluzivno predstavile vse pesmi letošnje Eme in gledalci Spet doma si bodo lahko prvi ustvarili mnenje o tem, kaj nas čaka na Emi. Ugibanja se bodo lahko začela. Za potrebe plesnega turnirja bomo tudi malo spremenili naš studio, tako da bo nekaj sprememb očitnih tudi na prvi pogled.

Pred časom ste pripravili avdicijo za mlade tv-voditelje in preteklo sezono vam je družbo delala zmagovalka, Mateja Knaus, ki je vsak teden potovala iz kraja v kraj. Bo tako tudi naslednje nedelje? Morda načrtujete še kakšen podoben turnir?
Ja, Mateja bo naredila še en krog po Sloveniji in igra Spet zdoma ostaja aktualna. V prvi oddaji gre v Tržič, nato pa v karnevalski Ptuj. Vabila še zbiramo. Novega tovrstnega tekmovanja v tej sezoni ne bo, bo dovolj dela in veselja z zvezdami, ki bodo plesale.

Gost vaše prve oddaje po premoru bo tudi Mito Trefat. Ta je pred časom v intervjuju za MMC dejal: "Klobuk dol pred Mariem!" In pohvalil to, da vam že toliko let uspe vsak teden pripraviti novo oddajo z rekordno gledanostjo. Kako se pa vi spominjate Mita Trefalta in njegovega ustvarjanja?
Moji začetki na razvedrilnem programu segajo v čas, ko je bil g. Trefalt odgovorni urednik, on mi je dal prve priložnosti in prvo nedeljsko večerno oddajo, takrat se ji je reklo Nedeljskih 60, za kar sem mu seveda hvaležen. Gotovo zelo dobro ve, kaj pomeni narediti na stotine zelo zahtevnih oddaj, tudi sam se včasih sprašujem, od kod še jemljem veselje in energijo.

Spomnim se ga kot urednika, ki je bil zelo natančen, zahteven, ki je imel svoje mnenje, ki je znal pohvaliti in tudi pograjati. Vem, da sem imel pred njim precejšen 'rešpekt', kot se reče. Bil sem začetnik in zame je že takrat bil legenda, ki je naredil mnoge oddaje, ob katerih sem rastel. Naše srečanje mi je gotovo ostalo najbolj v spominu.

V prvih treh oddajah bomo slišali tudi skladbe, ki se bodo na Emi, 20. in 21. februarja, potegovale za vozovnico za Norveško. Ste sami že slišali katero od pesmi? Koliko sploh spremljate Emo?
Slišal sem že vse pesmi, imam jih v računalniku in jih poslušam in poslušam. Ne znam vam povedati, katera bo gotovo zmagala, imam kakšne tri favoritke, ki bi to znale biti. Ne smemo pozabiti, da ima Ema tokrat samo telefonsko glasovanje in pesem mora delovati takoj. Takih pa ni prav veliko. Sem pa vesel, ker je med nastopajočimi nekaj super komadov, ki se bodo vrteli še dolgo časa, nekaj duhovitih tekstov, skratka zelo raznoliko.

Emo pa spremljam kar natančno, delam v tem poslu in me seveda živo zanima, kaj se dogaja na tem najbolj udarnem festivalu pri nas.

Na malih zaslonih vas ni bilo en mesec. Kaj ste v tem času počeli? Ste si privoščili dopust?
Bil sem za dva vikenda v tujini, a nič posebnega, ni bilo časa. Imeli smo štiri tedne prosto, da smo malo zadihali, a za kakšne večje počitnice seveda ni bilo časa, to pride na vrsto poleti. Pospravili smo za prejšnjo sezono in naredili vse potrebno za novo. Kar je pač v tem času mogoče. In naredili smo veliko, si upam reči. In se že veselim nedelje.

Slišal sem že vse pesmi, imam jih v računalniku in jih poslušam in poslušam.

Mario o pesmih, ki se bodo predstavile na Emi.

Bil sem za dva vikenda v tujini, a nič posebnega, ni bilo časa. Imeli smo štiri tedne prosto, da smo malo zadihali, a za kakšne večje počitnice seveda ni bilo časa, to pride na vrsto poleti.

Mario o dopustu.
Mario se vrača!