Nika je nov videospot snemala dva dni na zapuščeni Ekonomski šoli v Murski Soboti. Znova pa je združila moči z režiserjem Nikom Karom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika je nov videospot snemala dva dni na zapuščeni Ekonomski šoli v Murski Soboti. Znova pa je združila moči z režiserjem Nikom Karom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Zorjan
Nika se je poleg Eve Boto po podatkih Zavoda IPF najbolje odrezala od tekmovalcev Misije Evrovizija po številu predvajanj na radijskih postajah. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Zorjan
Takoj po Misiji Evrovizija se je pevka predstavljala s singlom Čas za nas. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Nika Zorjan, Eva Boto in dvojčici Prusnik
V sami oddaji Misija Evrovizija je Nika končala tik pred Misijo Ema. Foto: Žiga Culiberg

Ker se ne želi podrejati povprečju, pravi sama, je poskrbela za precej odmevni naslov njenega novega singla Problemom sredinec. "Upam, da tisti, ki slišijo mojo skladbo, se sami pri sebi nasmejijo in ga tudi pokažejo," je pojasnila Prekmurka.

Več pa si lahko preberete spodaj.


Nika, najprej ne moremo mimo naslova tvoje najnovejše skladbe Problemom sredinec. Zakaj takšen naslov?
Zato, da me to lahko vsi vprašajo. Štrli iz povprečja. (smeh) Že to je dovolj dober razlog. (smeh) Vsebinsko pa zato, ker se ljudje prevečkrat obremenjujemo z najrazličnejšimi vsakodnevnimi težavami in problemi, namesto da bi se vsaj za en dan ustavili, dali možgane na pašo ter pokazali problemom sredinec - če uporabimo metaforo (smeh)! In upam, da tisti, ki slišijo mojo skladbo, se sami pri sebi nasmejijo in ga tudi pokažejo (smeh).

Zadnje čase obstaja splošno mnenje, da besedila postajajo stranskega pomena v glasbi. Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sama pri sebi vem, da mi je pri sami pesmi najprej pomembna melodija, da gre v uho, in mislim, da potem dobro besedilo doda tisto piko na i. In zato zagotovo besedila niso in nikoli ne bodo stranskega pomena. Zato mi je bilo pomembno, da ne bi imeli pavšalnega besedila in da je tako, ki ni ravno vsak dan na tapeti, da ni potrebno, da je vsem prijazno in že slišano. Predvsem pa mora dobro zveneti kombinacija slovenskih besed, pa bo všeč tudi tistim, ki ne poznajo slovenskega jezika. Primer, skladba Gangnam style mi je noro všeč in me vedno spravi v dobro voljo, ko jo poslušam, pa vseeno nimam pojma, o čem gospodič govori (smeh). Enostavno se mora dobro slišati.!

Katera besedila so tebe v zadnjem času najbolj prepričala?
Življenjska ali odbita in taka, ki niso povprečna.

Glede na to, da prihaja iz iste regije kot ti tudi Feri Lainšček - je kakšna možnost za skupno sodelovanje? Oz. ostaja pri vas kakšna želja po tem?
Seveda. Feri Lainšček je legenda in glede na to, da je že sodeloval pri več projektih z mojim producentom Raayem, se morda res zgodi, da v prihodnosti kaj napiše tudi zame.

Čas za nas je po rezultatih Zavoda IPF najbolj predvajanih skladbah pomladi in poletja 2012 prišel med tri najbolj poslušane slovenske pesmi (oz. skupno s tujimi na 14. mesto). Kakšna so pričakovanja s skladbo Problemom sredinec?
Že zdaj sem vesela, da sta komad in videospot doživela tako pozitiven odziv ter da se tudi pesem vrti že po radijskih postajah. Če pa se bo tudi ta komad Problemom sredinec znašel na lestvici najbolj predvajanih, bo spet razlog za veselje. Seveda pa ti tak uspeh, da si med tremi najbolj predvajanimi slovenskimi uspešnicami, ne more uspeti kar vsakič, tako da delamo predvsem, da pesem v celoti funkcionira in prav tako video ter da za njim stojimo.

Kaj vam je pomembneje, da se skladba čim večkrat zavrti po radijskih postajah ali da čim večkrat stopite pred svoje občinstvo na nastopih?
Kombinacija obojega. Eno je povezano z drugim. Glede na to, da v Sloveniji zelo primanjkuje glasbenih oddaj, je zelo pomembno, da se tvoja pesem vrti po radijskih postajah, sicer je, kot da je ne bi bilo. Ko je tvoja pesem znana in izvajalec redno na radijskih lestvicah, si ga zaželijo tudi na nastopih, čeprav raje počasi, kot da bi na silo hodila na vsak nastop, tudi če ne sodim tja.

Nekateri so mnenja, da je sodobna popglasba bolj za poslušanje prek medijev kot za nastope v živo. Kakšno je vaše mnenje o tem?
Težava tistih, ki so "zbluzili", in izgovor glasbenikov, ki jih ne poslušajo prek medijev, za "polnjenje" trapastih misli sedmi sili. Mislim, da se bodo tudi novinarji sami začeli otepati takih vprašanj, ko bodo sčasoma spoznali, da če se glasba ne posluša v medijih, tudi nastopi v živo ne bodo polni.