Pika med erotičnim nastopom. Foto: RTV SLO
Pika med erotičnim nastopom. Foto: RTV SLO
Očitno se bo zgodba z naslovnice prenesla na sodišče.

Korenčan je za MMC tudi dejal, da je bila Božičeva zaradi objave fotografij, na katerih je vidno njeno oprsje, zelo prizadeta, objava pa se ji zdi velik poseg v njeno zasebnost.

Objava fotografij z družinskega dopusta se ji zdi nedopustna, še posebej, ker je bila objava tudi sodno prepovedana. Pika Božič je namreč dosegla začasno sodno prepoved objave fotografij, ki je začela veljati 19. 8. ob 14.30. To so po telefaksu poslali tudi reviji Nova.

Na Novi ne izključujejo možnosti, da so prepoved dobili, vendar pa takrat v uredništvu ni bilo nikogar, ki bi jo opazil. Odvetnik Božičeve pa je v zvezi z načinom vročanja opozoril, da sodne odločbe vroča sodišče in ne odvetnik in da gre pri tovrstnem pošiljanju sodnih pisanj za odločitev sodišča. V primerih, ko gre za nujne zadeve, je takšno ravnanje sodišča - pošiljanje sodnih odločb po telefaksu - tudi običajno.

Korenčan: Bistveno, da so prepoved dobili
''Povsem nesmiselno bi namreč bilo, da bi sodišče sklep o začasni odredbi poslalo v petek po pošti, saj bi to pošto na Novi dobili šele v ponedeljek po izidu revije in namena, ki ga odločba zasleduje, sploh ne bi bilo mogoče doseči. Mislim, da je v tej zadevi bistvenega pomena, ali je v petek Nova sklep sodišča prejela na svojem sedežu, prek telefaksa, ki ga kot svojega objavlja v sami reviji. V tej zvezi je treba pripomniti, da niti ne zanikajo, da temu ne bi bilo tako. Če so torej izdajatelji Nove odločbo po telefaksu prejeli v petek, 19. 8., je bilo uredništvo z njo seznanjeno nekaj dni pred izdajo in je z objavo fotografij Pike Božič zavestno kršila odločbo sodišča," je povedal odvetnik Pike Božič Zoran Korenčan.

Prepoved je kršenje pravice svobode tiska
Uredniški direktor Burde, d. o. o., izdajateljice Nove, Boštjan Jevšek, pa nam je povedal, da so prepoved prejeli šele v torek, dan po izidu Nove. Sodna prepoved je po njegovem mnenju kršenje pravice svobode tiska in zato nedopustna.

Dejal je tudi, da se jim objava ne zdi sporna, saj se je Pika razgalila na javni plaži, kjer so jo videli tudi številni drugi turisti. Pri Burdi so prepričani, da so z objavo fotografij le zadovoljili interes javnosti.