Pivo in cvetje je letos prvič opremljeno tudi z brezplačno mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da so na tekočem s programom, lokacijami, prijatelji in mnogimi drugimi informacijami. Foto: Organizator
Pivo in cvetje je letos prvič opremljeno tudi z brezplačno mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da so na tekočem s programom, lokacijami, prijatelji in mnogimi drugimi informacijami. Foto: Organizator
Modrijani
Modrijani so navdušili občinstvo. Foto: Organizator

Letošnja prireditev je prinesla kar nekaj novosti. Glavno festivalsko prizorišče so preselili na lokacijo v Jagoče, saj stara lokacija na Trubarjevem nabrežju ni omogočala izvedbe velikih glasbenih dogodkov. Vstop na novo lokacijo znaša deset evrov, organiziran pa je tudi prostor za kampiranje. Festival sicer poteka na treh odrih, četrto glasbeno prizorišče pa je v laškem kulturnem centru.

Več tisoč obiskovalcev je v četrtek po slavnostni otvoritvi na odru Jubilejnik pozdravila Natalija Verboten s pesmijo Kol'kor kapljic tol'ko let, nato so s hiti poletja občinstvo zabavali Kingstoni, ki so na koncu najbolj zagrete plesalke povabili kar na oder. Na odru Laško Club, ki je namenjen ljubiteljem akustične in zimzelene glasbe, so gostom posebno doživetje pripravili skupina Toxine, Maya in Gibonni, ki je v akustični izvedbi dober del koncerta odpel kar med občinstvom, ter Oto Pestner, ki je z nastopom zaznamoval 45 let svojega glasbenega ustvarjanja.

Na največjem odru Zlatorog – Jagoče je prireditev otvorila mlada bluesrockovska skupina El Kachon, nadaljevali sta zasedba Avven in blueskitaristka Ana Popovič, za vrhunec večera pa je poskrbela skupina Big Foot Mama. Članom skupine se je pri eni pesmi pridružil z grammyjem nagrajeni rockkitarist Warren Haynes, ki je sicer na Pivu in Cvetju nastopil z zasedbo Gov’t Mule. Na koncertnem prizorišču v Kulturnem Centru Laško, ki je namenjeno ljubiteljem klasične glasbe, pa so poslušalci uživali v izvedbi pihalnega orkestra Brass Band Akademije za Glasbo Ljubljana.

Tudi drugi festivalski dan so bili obiskovalci deležni različnih glasbenih nastopov. Na odru Jubilejnik so nastopili vsestranski Okrogli muzikanti, sledil pa jim je trenutno najbolj priljubljen narodno-zabavni ansambel - Modrijani. Na odru Laško Club so se predstavili Kladivo, Konj & Voda, Flora & Paris, Elevators in Dan D, Kulturni Center Laško pa je zasedel Orkester Mandolina Ljubljana. Prizorišče Zlatorog – Jagoče je bilo zavito v hiphop in elektronsko sceno, nastopili so 6 Pack Čukur & The Hangover project ter didžeji Zeds, Pier & FU, Mike Candys in Timo Mass.

Današnje dogajanje bomo pobliže spremljali tudi na MMC-ju, med nastopajočimi pa se bodo zvrstili Help!, Jernej Zoran & Ministrstvo Resnice, Manouche, Tabu, Jan Plestenjak, Duo Anplađd, Eskobars, Mi2, Vlado Kreslin, Jam session, Nina Pušlar & Gwen Hughes, Victory in Simbolični Orkester.

Pivo in cvetje je letos prvič opremljeno tudi z brezplačno mobilno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča, da so na tekočem s programom, lokacijami, prijatelji in mnogimi drugimi informacijami.