Kranjska Gora bo moško svetovno karavano gostila v veleslalomu in slalomu za pokal Vitranc 13. in 14. marca (fotografija je arhivska). Foto: BoBo
Kranjska Gora bo moško svetovno karavano gostila v veleslalomu in slalomu za pokal Vitranc 13. in 14. marca (fotografija je arhivska). Foto: BoBo

Pokal Vitranc letos ne bo le športni dogodek. Zaživela je namreč družbeno odgovorna akcija #VITRANCcares, katere osnovni namen je s pomočjo novega programa Botrstvo v športu pomagati nadarjenim mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij ter jim omogočiti boljše, bolj konkurenčne treninge in tekmovanja z vrstniki.

O letošnji dobrodelni dejavnosti v okviru slovitega prizorišča svetovnega pokala v alpskem smučanju je Anita Ogulin, predsednica ZPM LJ Moste - Polje, povedala: "Veseli me, da so se organizatorji Pokala Vitranc, tradicionalnega tekmovanja v alpskem smučanju, ki je v srcih tako rekoč slehernega Slovenca, ob častitljivi 60-letnici spomnili na mlade športnike iz socialno ogroženih okolij. Ti brez pomoči pač nikoli ne bi mogli poseči po najvišjih športnih uspehih. To, da v časih nove realnosti kljub vsem težavam, s katerim se slovenski šport spoprijema, vodilni pri Pokalu Vitranc vseeno pomislijo na druge, na dobrodelnost, me navdaja z upanjem, da Slovenci še znamo stopiti skupaj. Šport nas je povezoval, nas povezuje in nas bo tudi v prihodnje. Okrepljen z dobrodelnostjo pa še toliko bolj! Hvala, iz srca hvala vsem, ki boste priskočili na pomoč nadarjenim mladim športnikom. Izkušnje potrjujejo, da je prav vsak vložek v mlade, ki imajo potencial, pa jim okoliščine ne omogočajo razvoja, bogastvo in uspešna pot naše skupne, lepše prihodnosti!"

Ambasadorja letošnje dobrodelne akcije sta nosilca medalj z velikih tekmovanj, ki sta vitranško strmino preizkusila tudi sama, Urška Hrovat in Jure Franko. "V našem času je celotna estrada stopila skupaj, gledalci in navijači smo večkrat napolnili Halo Tivoli, ljudje so kupovali vstopnice. To je bila izjemna podpora športu, ki so je na podoben način deležni mladi športniki skozi projekt Botrstvo v športu, podporo mladim športnikom smučarjem – v tem primeru z akcijo #VITRANCcares. To so stvari, ki ti že takrat pomenijo ogromno, ko se oziraš nazaj, pa lahko samo rečeš: hvala za podporo ljudi, hvala za dobroto vsem, ki so nam dajali spodbudo – moralno ali finančno, vse je izjemno dobrodošlo," je povedal Franko.

Vstopnice #VITRANCcares si boste lahko zagotovili s poslanim SMS sporočilom in ključno besedo VITRANC5 na 1919. Celoten izkupiček od vaših donacij za vstopnice bo namenjen projektu Botrstvo v športu. Namen akcije je zagotavljanje pomoči mladim športnikom iz socialno ogroženih okolij, starim od 14 do 23 let, pri razvoju in uresničevanju športnih potencialov.

Projekt Botrstvo v športu od leta 2020 poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in Olimpijskega komiteja Slovenije.