Vragolije bo predstavila tudi akrobatska skupina Dunking Devils. Foto: Organizator
Vragolije bo predstavila tudi akrobatska skupina Dunking Devils. Foto: Organizator

Potem ko je leta 2019 pred začetkom evropskega prvenstva v odbojki na Ljubljanici potekala odbojkarska ekshibicija, lani pa je bila prizorišče plezalnega spektakla Triglav the Rock Ljubljana, jo bodo letos v zaključku trilogije prekrile prožne ponjave oziroma trampolini.
Dogodek, ki nosi ime WOOP! Odbito na Ljubljanici / Made by Akrobat, organizirata agencija Extrem in akrobatska skupina Dunking Devils v sodelovanju s trampolinskim parkom WOOP! in slovenskim podjetjem Akrobat, ki je eden najbolj priznanih izdelovalcev trampolinov na svetu.

Sobotno dogajanje bo odprla akrobatska predstava, ki jo bodo spremljale dejavnosti za obiskovalce. V sklopu animacijskega programa se bodo lahko najbolj pogumni obiskovalci pod budnim očesom profesionalnih akrobatov preizkusili v skakanju na mega velikem trampolinu dimenzije 12 x 12 metrov in čez trampolinski most prečkali reko Ljubljanico. V poznih popoldanskih urah bo sledil šov na trampolinskem zidu, zvečer pa na megatrampolinu, ki bo gledalcem postregel s spektaklom salt, obratov, skokov in trikov.ž

Trampolinski most čez Ljubljanico. Foto: Organizator
Trampolinski most čez Ljubljanico. Foto: Organizator

"S tem adrenalinskim spektaklom želimo Ljubljano in Slovenijo utrditi na zemljevidu prestolnic oziroma držav, ki podpirajo inovativne, športne in drugačne dogodke z velikim medijskim dosegom. Ponosen sem, da bo celoten dogodek plod slovenskega znanja in sodelovanja," je povedal Simon Rožnik, direktor podjetja Extrem.

Prizorišče je postavljeno na aluminijasti konstrukciji nad vodno gladino Ljubljanice in bo zajemalo trampolin v velikosti 12 x 12 m, tri manjše trampoline, trampolinski zid, trampolinski most med Hribarjevim in Gallusovim nabrežjem ter trampolinski park na bregu Ljubljanice.

Tudi več tekmovanj

"Obiskovalcem želimo približati akrobatiko in skakanje na prožni ponjavi ter povečati njihovo zanimanje za to športno panogo. Vsak, ki si bo tega želel, bo lahko tudi sam preskočil Ljubljanico čez odbit trampolinski most. In to popolnoma brezplačno," pa pravi Marko Knafelc iz ekipe Dunking Devils.

Dogodek prinaša tudi niz atraktivnih mednarodnih tekmovanj za najboljše skakalce na prožni ponjavi ter obračun telovadcev po pravilih Gimjastične zveze Slovenije, so sporočili organizatorji.