Aleksandar Stanković, urednik in novinar oddaje Nedeljom u 2 na hrvaški televizi je bil gost Miše Molk v oddaji Z Mišo. Foto: Sergej Semibratov
Aleksandar Stanković, urednik in novinar oddaje Nedeljom u 2 na hrvaški televizi je bil gost Miše Molk v oddaji Z Mišo. Foto: Sergej Semibratov

19 let ni malo. Kar pomeni, da ga kljub temu, da se včasih z njim ne strinja, hrvaška javna televizija ceni. Seveda je že imel težave z vodstvom. Očitno pa je njegova priljubljenost vredna tudi kakšnega spora. Pronicljiv je, pa tudi provokativen. Zato ima težave tudi sam s seboj, kadar bi se rad zgolj pogovarjal, saj ne želi na silo postavljati neprijetnih vprašanj, zaradi katerih pa je pravzaprav zaslovel.

S tem ko je imel kar nekaj zapletov z gosti, kar je seveda dvigovalo gledanost oddaje, se je očitno zapletel tudi sam vase. Namreč, če ni drzen, se ljudem lahko hitro zdi dolgočasen, ali kot pravi sam, "rekli bodo, da sem ali utrujen ali naveličan". Ampak, vse kaže na to, da je tudi s tem že opravil.

Aleksandar Stanković

Aleksandar Stanković, čeprav pogosto dreza v goste tudi z njim neljubimi vprašanji, še vedno ostaja izjemno priljubljen voditelj oddaje Nedjeljom u 2 na hrvaški javni televiziji. Tudi na nasprotni strani mize se je v oddaji Z Mišo dobro znašel. Odgovoril je na vsa vprašanja, kritiziral tako vlado kot televizijo in prvič razkril, da so v njegovi oddaji, ko je gostil reško rokovsko skupino Let 3, namenoma povzročili incident.

Oddaja Z Mišo

Preberite nekaj odgovorov Aleksandra Stankovića ali pa si oddajo oglejte v celoti.


Hrvaško ministrstvo za izobraževanje je predlagalo, da se v učni načrt uvrsti tudi obisk Jasenovca. Kako vi sprejemate ta predlog?
Mislim, da bo to zelo zahtevna naloga. Mladi na Hrvaškem, kar se tega področja tiče, so zadnjih petnajst let precej indoktrinirani z napačnimi informacijami. En obisk Jasenovca ne bo ničesar spremenil.

Hrvaška je na 73. mestu skupaj z Madžarsko, kar se tiče svobode medijev? Kako to komentirate?
Nimam reči drugega, kot da sem zaradi tega žalosten; to nam ni v ponos. To je podatek, ki nas mora skrbeti.

Včasih ste tudi lepo peli …
Sem, res sem, v zboru. Lepe spomine imam na Ljubljano in Cankarjev dom; če se dobro spomnim, je bila to opera Turandot.

Izdali ste tri pesniške zbirke. Ste tudi ženi napisali kakšno pesem?
Ja, sem, ampak ona je to prebrala šele v moji knjigi.

Ste pogumni?
Sebe ne doživljam kot izjemno hrabrega človeka. (Dolg razmislek.) Mogoče je bil moj pogum poročiti se.

Rekli ste, da nimate radi močnih žensk?
Mogoče sem to rekel, preden sem spoznal svojo ženo.

Trenirali ste boks …
Ja, to je ta zgodba o alfa moškem … boks, rad imam motorje … to je ta zgodba o huliganu …in pišem pesmi, da vse to malo ublažim …

Ste si všeč?
Ja, dobro se držim za svoja leta.