Tina nam je med drugim razložila, da krone sama nima več, saj je ta na varnem pri lastniku licence. Foto: MMC RTV SLO
Tina nam je med drugim razložila, da krone sama nima več, saj je ta na varnem pri lastniku licence. Foto: MMC RTV SLO
Tina o vtisih iz JAR-a
Tina o rivalstvu med misicami

Med drugim smo tako izvedeli, da se je Tina ves čas tekmovanja trudila promovirati Slovenijo: "Bolj kot sebe sem promovirala Slovenijo. S seboj sem ves čas nosila zemljevid in vsakemu dekletu na njem pokazala, kje je naša država." "Nekatera dekleta so predtem celo mislila, da je to v Aziji," še dodaja lepotica.

MMC-jev pogovor s Tino Petelin si lahko ogledate in poslušate na desni strani.

Navijala je za Mehičanko
Sicer pa Tina pravi, da s poznejšo zmagovalko, mis Gibraltarja, ni imela prav veliko stikov, saj je bila v drugi skupini kot ona, sama pa je, kot je že večkrat povedala, navijala za mis Mehike, saj je bila vedno pripravljena priskočiti na pomoč - dekletom je pomagala pri ličenju, Tini je pred finalnim izborom kodrala lase: "Ona je res super punca."

Sama od tekmovanja ni imela velikih pričakovanj (ob tem je opozorila, da so napovedi o dobri uvrstitvi podajali drugi, nje "ni pa nihče ničesar vprašal"), saj se je zavedala, da prihaja iz majhne države in da je na tem tekmovanju precej pomembna tudi politika.

Katere tekmovalke so imele prednost?
In kako so se politični vplivi čutili na tekmovanju? "Na začetku se ni čutilo niti rivalstva niti česar koli podobnega. Ko so se začeli intervjuji, pa se je dalo opaziti, da so koga bolj potiskali v ospredje - na primer mis Škotske, Američanko, Angležinjo, predstavnico Južnafriške republike. Kar nekaj je bilo posameznic, ki so bile povsod prisotne, pri intervjujih, v ospredju so bile pri raznih tekmovanjih ipd."

Tina nam je razložila tudi, da si je pred finalnim večerom rahlo poškodovala obleko, saj je bil oder zelo slabo postavljen. A, kot pravi, jo je zasilno popravila sama. Večje težave so imela druga dekleta - eni izmed njih so obleko za finalni večer celo ukradli: "Še zdaj ne vem, kako ji je uspelo rešiti težavo. Morda je imela s seboj rezervno ali pa ji je katera obleko posodila."

Take in drugačne govorice
"Slišala sem za dva primera, ko sta dekleti lagali o svoji starosti - za en pimer sem prepričana, da je res, saj sem sama preverila, za drugega pa ne vem. Je bilo pa kar nekaj takih govoric," o bolj temni plati tekmovanja razlaga Tina in dodaja, da se je pri nekaterih dekletih, predvsem iz Južne Amerike videlo, da so se pred tekmovanjem odločile za operacijo: "Nekatera dekleta popravkov sploh niso skrivala, druga pa tega niso hotela priznati."

Tina o vtisih iz JAR-a
Tina o rivalstvu med misicami