Mario nam je zaupal, da bodo pripravili še en krog avdicije. Foto: MMC RTV SLO
Mario nam je zaupal, da bodo pripravili še en krog avdicije. Foto: MMC RTV SLO
Oddaja Spet doma
Oddaja Spet doma se na male zaslone vrača 8. februarja. Foto: MMC RTV SLO

Kot je za MMC povedal Mario, se je na avdicijo prijavilo okoli 170 ljudi, prišlo pa jih je približno sto. Med temi so izbrali devet kandidatov, ki jih bomo lahko spremljali v prvih oddajah Spet doma (ta na televizijske zaslone prihaja spet 8. februarja), nekaj pa so jih povabili na naslednjo avdicijo, ki bo že čez mesec dni.

Več o novi sezoni oddaje Spet doma, "izkupičku" avdicije in o tem, kako se bodo kandidati predstavljali v posameznih oddajah, si preberite v intervjuju.

Koliko ljudi se je prijavilo na avdicijo? Koliko ste jih izbrali?
Na avdicijo se je prijavilo okrog 170 ljudi, prišlo jih je okrog sto, izbrali smo jih za zdaj devet, nekaj pa smo jih povabili na novo avdicijo.

Je bila avdicija sicer uspešna? Ste zadovoljni s svojimi "potencialnimi nasledniki"? So pokazali dovolj? Vas je kdo še posebej navdušil? Kako sicer ocenjujete pripravljenost kandidatov na avdicijo?
Na avdiciji smo dobili ravno toliko kandidatov, kot jih potrebujemo za prvi krog, čez mesec dni bo nova avdicija za drugi krog in upamo na novih devet uspešnih obrazov. Nekateri so se res izkazali, saj so si pripravili čisto prave atraktivne in zabavne točke, seveda sem prepričan, da veliko stvari niso pokazali, malo zaradi treme, malo zaradi pomanjkanja poguma. Seveda so me posebej navdušili tisti, ki so uspešno prestali preizkus in bodo nastopili v oddaji. Nekateri so prišli pripravljeni, in to je vsekakor prednost, tisti, ki so vzeli stvar z levo roko in niso vedeli, kaj bi počeli, so hitro ugotovili, da ni tako enostavno.

Kako se bodo izbrani kandidati zdaj pripravljali na predstavitve v oddaji Spet doma?
Zdaj bodo dobili nekaj navodil, kaj od njih pričakujemo in kaj jih (približno) čaka, del predstavitve bo čista improvizacija, to bo verjetno najtežji del naloge.

Ali lahko izdate, kdo se bo predstavil prvi in kako bodo gledalci izbirali novo zvezdo?
Ne, tega še ne morem povedati, kdo bo prvi nastopil, to bo objavljeno v tednu pred oddajo, nekaj dni prej. Gledalci bodo ob ogledu oddaje dobili vtis in mnenje, kdo jim je najbolj všeč. Odprli bomo telefonske linije in lahko bodo glasovali za svojega favorita. V vsaki oddaji bo namreč en izpadel.

Je sicer že vse pripravljeno za prvo oddajo? Koga boste gostili? Lahko poveste kaj več o novi sezoni oddaje?
Za prvo oddajo je seveda večina stvari pripravljena, ukvarjamo se s podrobnostmi. Naša gosta bosta Jan Plestenjak po enoletnem premoru se bo pokazal ravno pri nas, in Lorella Flego. A to še ni vse. Vsak gost nam bo pripeljal v družbo še nekoga. Poleg Jana bo v oddaji nastopila tudi zmagovalna skladba letošnje Eme.

Tanja Kozorog
tanja.kozorog@rtvslo.si

Na desni si lahko ogledate napovednika oddaje Spet doma.