'Ambasadorji' vesoljskega veselja: Peter, Primož, Ota in Klemen Foto: MMC RTV SLO
'Ambasadorji' vesoljskega veselja: Peter, Primož, Ota in Klemen Foto: MMC RTV SLO
Leeloojamais
Brežičani Leeloojamais in člana skupine Glam (skrajno desno) obljubljajo dober žur in vabijo vse, da se jim pridružijo na Emoniki. Foto: MMC RTV SLO
Neisha
Neisha se bo pred občinstvom predstavila s prevetreno zasedbo. Foto: MMC RTV SLO
Primož Kozmus o glasbi

"Še nobeno slabo vreme ni skazilo dobre zabave in tudi naše ne bo," so na tiskovni konferenci, ki jo je danes obiskal MMC, zatrdili organizatorji. Predstavitve dogajanja na strehi telefonskega operaterja, ki prireja brezplačni festival, se je poleg nastopajočih skupin Leeloojamais, Glam in pevke Neishe udeležil tudi olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva Primož Kozmus.

Na konferenci so med drugim predstavili tudi "krmarje vesoljske ladje" - tri voditelje, ki bodo kratkočasili obiskovalce med glasbenim zatišjem: Oto Roš, Petra Polesa in Klemena Slakonjo. "Ota je 'šef', to je treba povedati," je trojico, ki obljublja obilico veselja, predstavil Peter. "Pred nami je en lep literarni večer s komorno glasbo," se je pošalila sveže okronana "šefica" Ota.

Poklon prvaku
Poleg programa, ki bo po besedah organizatorjev zadovoljil glasbene apetite ljubiteljev rim in udarnih ritmov, so druženje na strehi izkoristili za poklon Primožu, ki je pred manj kot 24 urami postavil državni rekord v metu kladiva na tekmovanju v Celju, dopoldne pa se že nasmihal fotografskim objektivom.

V videointervjuju levo lahko pogledate, kaj je Primož povedal o Vesolju veselja in o glasbi.

Jutrišnji program
Dogajanje se bo stopnjevalo od 14. ure dalje. Vrhunec festivala bo nastop britanske soul-retrodive Joss Stone, ki danes prispe v Ljubljano. Poleg Joss bodo za zabavo poleg že omenjenih poskrbeli še: Maya, Zlatko, Fusion Pop, Glam in Siddharta.

Kdo sta srečna dobitnika brezplačnih vstopnic za spremljanje koncerta Joss Stone iz prve vrste? Odgovor najdete tu.

Festival, ki so si ga številni lanski obiskovalci zapomnili po nepopisni gneči, bo potekal na lokaciji bodoče Emonike, med Vilharjevo cesto in železniško progo.

Spodaj si lahko poogledate še nekaj utrinkov s konference.

Primož Kozmus o glasbi