Jonas je povedal, da je bil za sodnika izbran zaradi dolgega jezika. Foto: MMC RTV SLO
Jonas je povedal, da je bil za sodnika izbran zaradi dolgega jezika. Foto: MMC RTV SLO

Raay je Misijo Evrovizijo označil za preporod nacionalne televizije, saj meni, da je oddaja dobro narejena, in zato je vesel, da je del nje.

Tukaj si lahko ogledate nastope tekmovalcev iz prve oddaje.

Napovedal je, da si bodo s svojimi nasveti in komentarji prizadevali tekmovalce čim bolje pripraviti na naslednji nastop, pri tem pa bodo sodelovali tudi strokovnjaki (stilisti, pevci ...). Pomagali jim bodo pri organizaciji nastopa in poskušali razviti njihov talent.

Darja Švajger, ki je tudi profesorica petja in bo tekmovalcem lahko pomagala s strokovnimi nasveti, je presenečena nad pogumnostjo sodelujočih: "Meni je bilo všeč, da so si upali stopiti na ta oder." Pri tem je posebej pohvalila dekle, ki ji je na odru spodrsnilo, vendar je nalogo vseeno dobro izpeljalo.

Pevka skupine Tabu, Tina Marinšek, pa je vesela, ker se je na avdicije prijavilo veliko res dobrih pevcev. Tako, pravi, niso imeli težav s tem, da bi v oddaji morali nastopiti tudi takšni brez posluha. Več o tem, kaj menijo sodniki, lahko izveste v spodnjem videu.

Presenečenje prve oddaje je bil tudi priljubljeni pevec skupine U2, Bono, v katerega se je preoblekel Klemen Slakonja. Kako je zapel pesem o slovensko-hrvaških odnosih, si lahko ogledate v priloženem videu.