Ana Liza je Mariu
Ana Liza je Mariu "pomagala" gostiti ljudi, ki jih je povabil na čaj. Foto: MMC RTV SLO

Tradicionalno nas (je) oddaja Spet doma zabava(la) tudi s svojimi humorističnimi vložki. Najprej je Mariu Galuniču dve leti družbo delala svetlolasa in precej jezična Ana Liza, ki jo je igrala Nataša Tič Ralijan, besede v usta pa ji je "polagal" njen mož Gašper Tič. Nato se je Mario eno sezono ob nedeljah družil s Štajerko Amando, ki jo je upodobila Zvezdana Mlakar.

Zadnja, 212. oddaja Spet doma bo na sporedu v soboto, 11. junija, ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija.

Srca gledalcev je uspelo ogreti tudi najzvestejšima gledalcema oddaje Spet doma, Brigiti (Vesna Pernarčič Žunić) in Robiju (Vojko Belšak), ki sta sodelovala kar pri dveh sezonah Marievih nedeljskih večerov. Njuna zgodba, ki se je začela, ko njo zapusti fant, in na tribuni oddaje Spet doma spozna samskega policista, kateremu je mama središče sveta. Izkaže se, da sta ustvarjena drug za drugega in na koncu prve sezone svojo novo ljubezen kronata s poroko. Scenarij za njuno televizijsko življenje je pisala humoristka in pisateljica Desa Muck.

V zadnjih letih pa so vsako oddajo popestrili profesorji - najprej so "preizkušali" tekmovalce v rubriki Nova zvezda si ti!, nato pa takšne in drugačne nasvete "v učnih urah" delili gostom oddaje, pozabili pa niso niti na voditelja Maria. Med drugim smo se lahko smejali profesoricam Madeleine (Desa Muck), Živi Klobasi (Uroš Smolej), Barbri (Lucija Čirović) in Silvani (Desa Muck) ter profesorjem Albinu (Boris Kobal), Rastislavu Zeleniku (Marjan Šarec) in Vasiliju (Gojmir Lešnjak Gojc).

Spodaj si lahko ogledate nekaj izsekov učnih ur in avdicij Marievih profesorjev, na desni pa zabavno razlago Amande. Več videoposnetkov pofesorjev najdete v našem avdio-video arhivu in na spletni strani oddaje Spet doma.

Profesorica Barbra

Profesor Albin

Profesor Rastislav Zelenik

Profesor Vasilij

Profesorica Barbra

Profesorica Živa Klobasa

Profesor Klobasa

Profesorica Madeleine