Pilja vztraja, da je bil in ostaja rocker. Foto: MMC RTV SLO
Pilja vztraja, da je bil in ostaja rocker. Foto: MMC RTV SLO

Na zgodbo Lepega Dase Pilja danes gleda kot na lepo izkušnjo. "Še posebej zato, ker je bila dobra zgodba in tudi dobra ekipa. Imel sem se dobro. Lepa izkušnja. Mogoče mi je po eni strani malo škodovalo, ko so me ljudje primerjali z izvajalci, kot so Damijan Murko in Fredi Miler, ampak ni mi žal. Če bi moral to še enkrat narediti, bi naredil," je prepričan Pilja.

Pevec trdi, da bo ostal v pop-rock vodah, kljub njegovemu "izletu" na festivalske odre. Lani se je namreč predstavil na Emi, kjer je nastopil na povabilo Marina Legovića. "Ne bom novi Toše, Cetinski, delam nekaj novega. Zagotovo ne bo več zgodbe Lepega Dase, ki sva ga delala z Vanjo Aličem," je dodal Pilja, ki ni skoparil z lepimi besedami o sodelovanju z Alićem in skupino Zaklonišče prepeva.

Pilja za september napoveduje nov singel, ki ga bo zapel v hrvaškem jeziku, Galebi na morju. "Moji starši so z juga in nekako mi je ta jezik blizu. S tem jezikom sem odrasel. Ne glede na to, da sem rojen v Sloveniji. Naj bo vsem jasno, da sem iz Ljubljane. Sem zabavljač po duši," je še zaključil Pilja.