Magnifico je turnejo začel v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Magnifico je turnejo začel v Ljubljani. Foto: MMC RTV SLO
Povabljenci na Magnificovem koncertu
Magnifico po koncertu


Magnifico je v dokaj napolnjeni, prostih je bilo le nekaj deset sedežev, mali dvorani Hale Tivoli predstavil svoj novi, šesti studijski album Grande finale. Da gre za do zdaj najboljšo ploščo, se strinja tudi avtor. "Mislim, da še nisem naredil tako dobre plošče. To je do zdaj najbolj kompakten album," je za MMC povedal Magnifico in izrazil svoje zadovoljstvo z uspešno izpeljanim koncertom.

Prostor za povabljence je bil poln
Svoje zadovoljstvo s koncertom so izrazili tudi misica Iris Mulej, glasbenik Tomaž Domicelj, nekdanji selektor nogometne reprezentance Srečko Katanec in novinar (za erotiko) Max Modic. Koncert pa so si med drugimi ogledali tudi evropski poslanec Lojze Peterle, direktor KD Groupa Matjaž Gantar, košarkaški trener Slobodan Subotič ter pevca Vlado Kreslin in Grega Skočir. Seveda pa ni pod odrom s svojo mini kamero manjkal niti Magnificov prijatelj Jonas Žnidaršič.

Ste tudi vi obiskali Magnificov koncert? Delite z MMC-jem svoje mnenje v komentarjih pod novico ali na Mojem spletu.

Magnifico: Smo na Balkanu
Magnifico se je v "balkansko-kavbojskem" duhu albuma Grande finale najprej predstavil s predelavo pesmi skupine Animals The Land of Champions. Zakaj balkanskem? Magnificu je "kavbojske" pesmi, kot je že omenjena The Land of Champions, uspelo združiti z značilnimi srbskimi trubači in tako nadaljevati izražanje svojega značilnega balkanskega melosa. "Sicer pa smo na Balkanu," odgovarja pevec.

Rambo poskrbel za presenečenje
Magnifico je sicer večje navdušenje kot s pesmimi z novega albuma požel s starimi uspešnicami, kot so Revolution is my Solution, Silvija, In ko enkrat bom umrl, Samo ljubezen, ki so jo izvajala Sestre, sam pa je avtor pesmi, in prvo (največjo) mednarodno uspešnico Hir aj kam, hir aj go. Pri tej pesmi je Magnifico dobil tudi pomoč in hkrati poskrbel za presenečenje. To je bil znani srbski roker Rambo Amadeus, s katerim sta skupaj zapela njegovo pesem Vrati se, čobane in Magnificovo pesem iz Granda finala Pismo kumu (Rambo Rambo). S tem presenečenjem je bil poleg gledalcev (ob Rambovem poskakovanju pri Hir aj kam, hir aj go je bilo kaj videti) navdušen tudi Tomaž Domicelj.

Poleg Ramba so bili zelo dobri tudi "trije pihalci, vidni efekti, bilo je tudi odlično ozvočenje. Manjka pa nekoliko kilometrine, zato bi lahko delal več koncertov, tudi po manjših dvoranah in se nato vrnil v Ljubljano," je povedal Domicelj. Magnifico odgovarja, da bo v sredini drugega leta njegova nova spremljevalna skupine zvenela "ubitačno". "Domicelj pa naj kar doma vadi."

Nejc Gole
















Povabljenci na Magnificovem koncertu
Magnifico po koncertu
Prišel je iz teme in zapel prvo pesem iz albuma Grande finale - The Land of Champions. Foto: MMC RTV SLO
Magnifica v njegovi glasbeni poti vseskozi spremlja njegov brat Aleksander Pešut – Schatzi, ki je njegov producent in tudi bobnar v skupini. Foto: MMC RTV SLO
... vizualnih učinkov ... Foto: MMC RTV SLO
... in posebnega presenečenja večera - srbskega rokerja Ramba Amadeusa. Foto: MMC RTV SLO
Magnifico in Rambo Amadeus sta bila usklajen duet. Tako pevsko kot plesno. Foto: MMC RTV SLO
Tokrat ni bila na odru, ampak pod njim - Eva Moškon. Foto: MMC RTV SLO
Kasneje se je Buliču in Modicu pridružil še Lojze Peterle. So takrat spregovorili o erotiki? Foto: MMC RTV SLO
Košarkarski trener Slobodan Subotič se je vrnil na tribune male Hale Tivoli, a tokrat ni spremljal košarkarske tekme, ampak sta s Srečkom Katancem uživala ob poslušanju Magnifica. Foto: MMC RTV SLO
Magnifica skoraj ne poznamo brez verižice, zapestnice, prstanov in rumenih očal. Foto: MMC RTV SLO
Seveda, pa glasbeniki nastopajo zaradi občinstva. Tivoli je bil skoraj povsem poln. Foto: MMC RTV SLO
Poslušalci, predvsem tisti, ki so stali, oni na tribunah so bili bolj pasivni, so se najbolj razvneli ob starih uspešnicah. Foto: MMC RTV SLO