Med enajstimi finalisti je tudi alfa romeo 147. Foto: avtomania
Med enajstimi finalisti je tudi alfa romeo 147. Foto: avtomania

Akcijo organizira naša največja revijalno-založniška hiša Delo Revije.

V prvem krogu so že pred poletjem slovenski avtomobilski uvozniki na povabilo organizatorjev prijavili več kot 20 avtomobilov, ki so na naš trg prišli v drugi polovici lanskega in prvi polovici letošnjega leta in v katerih bi želeli videti predvsem voznice.

V drugem krogu so finaliste izbirale znane Slovenke, ki so upoštevale predvsem obliko in praktičnost. Svojim favoritom so točke podeljevale Eva Irgl, Iris Mulej, Aleksandra Balmazovič, Jelena Kovačevič, Cvetana Rijavec, Špela Pretnar, Melita Berzelak, Katarina Čas, Špela Kleinlercher in Eva Škofič Maurer.

Ker sta se na desetem mestu znašla kar dva avtomobila z enakim številom točk, se je v finale uvrstilo enajst avtomobilov: alfa romeo 147, audi A3 sportback, citroen C1, honda FR-V, hyundai coupe, mercedes-benz razreda A, mitsubishi colt CZ3, opel astra GTC, renault modus, škoda octavia in volkswagen golf plus.

V zadnjem, tretjem krogu pa bodo do 15. oktobra zmagovalca izbirale izključno ženske, in sicer prek glasovnic v revijah, SMS-ov in glasovanja na spletni strani . Med tistimi, ki bodo sodelovale, bodo izžrebali srečnico, ki bo pol leta vozila zmagovalnega jeklenega konjička, podelili pa bodo še 210 drugih nagrad.