Finalistki Biljana in Daša sta se v zadnji oddaji pomerili v treh dvobojih. Foto: POP TV
Finalistki Biljana in Daša sta se v zadnji oddaji pomerili v treh dvobojih. Foto: POP TV
Tekmovalci so se morali pomeriti tudi v molžnji krav. Foto: MMC RTV SLO

Zmagovalka je za zmago v prvem resničnostnem šovu v naravi, kot so ga poimenovali na POP TV-ju, dobila 50.000 evrov, saj je v zadnji oddaji, ki je potekala v studiu, premagala svojo tekmico Biljano. Finalistki sta na Kmetiji preživeli deset tednov, nihče pa si pred začetkom oddaje ni predstavljal, da bo zmagala ravno ena od njiju.

"Prepričana sem vase in v svoje sposobnosti. Verjamem v svojo zmago," je pred začetkom odločilne oddaje povedala zmagovalka, ki se je morala z nasprotnico pomeriti v treh dvobojih - v dvoboju moči, znanja in spretnosti.

Na finalno oddajo sta se obe tekmovalki zelo dobro pripravili, obe sta trenirali v fitnesu in se učili Pratiko. V dvoboju znanja je zmagala Biljana, ki je sicer priznala, da je doma le z muko listala Pratiko. Finalistki sta se nato pomerili v žaganju, kjer je bila boljša Daša. Tako je bil rezultat izenačen, v dvoboju moči pa je po hudem boju le zmagala Daša.

Gledalci so ves teden sporočali tudi, kdo se jim je skozi oddaje najbolj priljubil. Izbrali so Klemna, ki je za nagrado prejel nov avtomobil.

Oddaja je bila predmet mnogo kritik
Tekmovalci, ki jih je bilo na začetku 12, šest žensk in šest moških, so se morali v desetih tednih življenja na kmetiji preizkusiti v marsikaterih izzivih daleč od sodobne tehnologije, od molže krav, kuhanja, žaganja, pa vse do klanja živali. Ravno zaradi tega je bil tokratni resničnostni šov tarča številnih kritik, da v njem mučijo živali in da so mnogi preizkusi tekmovalcev na meji sprejemljivosti. Kljub temu pa je bil šov Kmetija najbolj gledan resničnostni šov na POP TV-ju, saj naj bi presegel gledanost Big Brotherja in Bara.

Šov Kmetija so razen zadnjih oddaj posneli že poleti.