Monika ima na festivalih veliko uspeha. Foto: RTV SLO
Monika ima na festivalih veliko uspeha. Foto: RTV SLO
Domen Kumer
Domen se je 'branjenju' naslova odpovedal. Foto: RTV SLO

Portorož v julijskih dneh že tradicionalno gosti slovenski poletni festival, ki letos praznuje okroglo, že 30. obletnico.

V portoroškem Avditoriju se je predstavilo 13 izvajalcev ali skupin, ki so se bojevali za glasove obiskovalcev prireditve, glasov radijskih postaj, televotinga in odločitve strokovne žirije. Tako se je oblikovala sedmerica, ki bo skupaj s sedmimi najvišje uvrščenimi s petkovega, drugega polfinalnega večera, svoje pesmi predstavila še v soboto.

Monika najbolj prepričala
Največ glasov je zbrala Korošica Monika Pučelj, ki se je predstavila s skladbo Samo še en dan, navdušila pa je tudi s srebno oprijeto obleko. Za njo so se uvrstili: nekdanja "atomičarka" Špelca s skladbo Lady Casanova, nova zasedba Pijamas s poskočnico Pijama party, Maja Slatinšek, ki je zapela pesem Svobodna, Mambo Kings s Hauba party, plavolasa Maya s pesmijo Bosi plešemo in Sandra Auer s skladbo Zdaj je čas.

Šesterici smo pomahali v slovo
Predstavili so se še Natalija Kolšek in Klapa Lavanda, Lea Sirk in Jasna Jug, Gorazd Ademovič, Mirna Reynolds, Lepi Dasa in Taljub Lapajne.

Dvakratni zmagovalec Domen Kumer, ki je zmagi osvojil z uspešnicama Do Porotorža in Banana, se je nastopu v polfinalu s skladbo Rumeni tisk odpovedal.