Elen takoj za tem, ko je končala vodenje četrtkovega Dnevnika. To je njen delovni prostor. Foto: MMC RTV SLO
Elen takoj za tem, ko je končala vodenje četrtkovega Dnevnika. To je njen delovni prostor. Foto: MMC RTV SLO
Elen je tudi takšna

Elen je dejala, da ji je izmed tem najbližja notranja politika, morda zato, ker tudi v družbi med sproščenim pogovorom pride največkrat na mizo, večkrat pa je pokrivala tudi prispevke o infrastrukturi in avtocestah.

Želi imeti niti v svojih rokah
"Čeprav sem zdaj voditeljica, si želim še vedno biti tudi na terenu, da ohranim stike z ljudmi," je dejala in na naše vprašanje, koliko ima voditelj Dnevnika sploh vpliva pri sestavljanju same oddaje, odgovorila: "Toliko, kot si ga sam želi. Sama sem bila prej urednica, zato sem navajena, da točno vem, kako si novice sledijo. Želim soustvarjati Dnevnik, pred časom sem se nekemu uredniku celo opravičila, če sem preveč posegala v njegovo delo."

Kostime zamenja za športna oblačila
Elen, ki je v studiu vedno urejena, si v prostem času "da duška." "Z Dnevnikom sem seveda postala bolj prepoznavna, a v vsakdanjem življenju sem tako neurejena, da me še prijatelji komaj prepoznajo, kaj šele drugi. Zasebno sem zelo športno oblečena, z očali in s kapo na glavi. Verjetno, ko me vidijo, pomislijo: Le na koga me ta spominja?"

V videoposnetku na desni si oglejte celoten pogovor z Elen Batista Štader.

Ko mačke ni doma ...
Elen doma na Primorskem čakata 11-letni sin in štiriletna hči, ki sta zelo samostojna. "Pa tudi pridnega očeta imata, tako da sploh ni tako hudo, ker delam zvečer. Sin še uživa, ko me ni doma, saj ima tako več svobode."

In ko je napornega delavnika konec? "Po štiridnevnem turnusu potrebujem predvsem mir, včasih prvo prosto popoldne tudi prespim. Sicer pa kolesarim, tečem in hodim," je končala pogovor simpatična Elen.

A. P.

Elen je tudi takšna