Foto: IMDb
Foto: IMDb

Nadaljevanje Pixarjevega priljubljenega animiranega filma (režiserja Kelseyja Manna) o odraščanju je do danes ustvarilo skoraj 680 milijonov evrov prihodka (od tega 332 milijonov v ZDA). Vrvež v moji glavi 2 je s tem mejnikom po prihodkih prehitel tudi najbolj dobičkonosen film letos, Dune: Peščeni planet, 2. del, ki je do zdaj v blagajno prinesel 664 milijonov evrov. Animirana uspešnica je na dobri poti, da postane prvi film letos, ki preseže milijardni prag med zaslužkarji.

Na mednarodni ravni je film sicer še vedno korak za drugim delom uspešnice Dune in znanstvenofantastičnim Godzilla x Kong, največji uspeh pa je požel v Mehiki, Združenem kraljestvu, Južni Koreji, Nemčiji in Braziliji. Disney, ki si lasti studio Pixar, pa masten zaslužek pričakuje tudi na Japonskem, kjer bo film prvič predvajan prvega avgusta.

Po počasnem začetku poletja se v Hollywoodu nadejajo boljšega nadaljevanja, predvsem s filmi, kot so A Quiet Place: Day One (izide 28. junija), Jaz baraba 4 (izide 3. julija) in Deadpool & Wolwerine (izide 26. julija).

Čeprav je produkcija filma Vrvež v moji glavi 2 Pixar stala nekaj čez 200 milijonov ameriških dolarjev (187 milijonov evrov), se je studio po uspehu pobral po nekaterih zaslužkarskih neuspehih. Film je poleg občinstva navdušil tudi kritike, zato ni čudno, da uspeva v takšni meri, voda na mlin pa je tudi letos slabša konkurenčnost studiev Universal in Illumination, ki je s filmom Jaz Baraba 4 (na sicer manjših trgih) v tujini zbral skopih 8,8 milijona evrov.