Foto: IMDb
Foto: IMDb

Ryan Condal je dan po koncu druge sezone serije Zmajeva hiša stopil pred novinarje, da bi opravičil nekoliko manj spektakularno zadnjo epizodo. Predzgodba najbolj gledane serije vseh časov (Igra prestolov) je v zadnji epizodi druge sezone namreč gledalce pustila lačne akcije.

Na virtualni tiskovni konferenci, ki jo je vodila novinarka Joanna Robinson, so Condala spraševali predvsem o drugi sezoni osmih epizod, ki se konča tik pred težko pričakovano bitko in o odločitvi, da v kader za trenutek vključi tudi Emilio Clarke, ki je v Igri prestolov igrala lik Daenerys Targaryen.

Soustvarjalec serije je povedal, da se bo ta zelo verjetno zaključila s četrto sezono. Dodal je, da je bil praktično celoten potek zgodbe v seriji začrtan že po prvi sezoni, in povedal, da bodo snemanje tretje sezone (prav tako osem epizod) začeli nekje v začetku naslednjega leta.

Velik boj bo "peklenska zmaga"

Glede finala druge sezone in odločitve, da se težko pričakovana bitka za prestol prestavi v tretjo sezono, je Condal povedal: "Eden od izzivov ustvarjanja serije v katerem koli obsegu je, da nihče nima neskončnega časa in sredstev. Ko ste odgovorni za serijo, ste vedno v položaju, ko morate uravnotežiti pripovedovanje zgodbe in vire, ki jih imate na voljo za pripovedovanje te zgodbe."

Poudaril je še, da imajo ustvarjalci serije zdaj jasno vizijo o tem, kam bo zgodba vodila v nadaljevanju. "Ko poskušate ustvariti predstavo, ki zahteva ogromno virov, konstrukcije, oklepov, kostumov in vizualnih učinkov, je potreben čas in prostor, ki si ga taka predstava zasluži. Želeli smo le imeti dovolj časa in prostora, da ustvarimo nekaj, kar bo navdušilo in zadovoljilo oboževalce. Prav tako smo želeli ustvariti neko mero pričakovanja. Opravičujem se za čakanje, a z ekipo, ki trenutno dela pri seriji, bomo v prihodnjih sezonah dosegli peklensko zmago," je prepričan.