Londončan je v preteklosti oblekel tudi Mihaela Gorbačova in princa Charlesa. Foto: EPA
Londončan je v preteklosti oblekel tudi Mihaela Gorbačova in princa Charlesa. Foto: EPA
McQuennova kreacija
McQueen sicer slovi po drznih kolekcijah. Foto: EPA

McQueen, ki ga imajo mnogi za porednega dečka med oblikovalci svoje generacije, se zaveda, da oblačila, ki se najbolje prodajajo, niso tista, ki so najbolj vrhunska in dodelana ter zato najdražja.

Ve pa tudi, da so cenejše linije znanih modnih imen praviloma uspešne in ne škodijo ugledu "haute couture" oblačil s podpisom istega oblikovalca.

Nekateri vrhunski oblikovalci se z McQueenom ne strinjajo in se za dostopnejše linije ne odločajo, saj se kljub vsemu bojijo za svoje dobro ime.

37-letni McQueen je svojo novo linijo, McQ, predstavil na tednu mode v Milanu.
"McQueen ne želi,da bi bila oblačila McQ avantgardna. Mišljeno je predvsem, da jih bodo ljudje kupovali," je povedal njegov tiskovni predstavnik.

Prve kolekcije bodo na police trgovin prišle poleti, McQueen pa je navdih poiskal pri motoristični subkulturi iz 60. let. Majica bo stala 35 funtov, usnjeni jopiči 350 funtov - to so cene, ki so že dosegljive nekoliko večji skupini ljudi.

Londončan upa, da bo ponovil uspeh, ki ga je doživel Marc Jacobs s svojo dostopnejšo linijo Marc by Marc Jacobs.

Alexander McQueen je bil med letoma 1996 in 2001 prvi oblikovalec modne hiše Givenchy, med letoma 1996 in 2003 pa je bil kar štirikrat izbran za britanskega oblikovalca leta.