Modni fotograf športnika spremeni v povsem drugačnega človeka ... Foto: Vogue
Modni fotograf športnika spremeni v povsem drugačnega človeka ... Foto: Vogue
Andy Murray
Andy, ki je odraščal na teniških igriščih, na tako elegantne obleke ni navajen. Foto: Vogue

Najboljši britanski teniški igralec se bo v povsem drugačni podobi predstavil v septembrski izdaji "modne biblije", reviji Vogue. Nekoč mršav in nekoliko neroden, danes mišičast moški od glave do pet - sprememba iz najstniških let do danes je izjemna.

"Povejte, kakšen se vam zdim!"
Na glavni fotografiji, ki spremlja pogovor z njim, Murray strmi v fotoaparat med napravo za fitnes, hlače iz džinsa pa ima spuščene, tako da kaže nekaj poraščene kože pod trebuhom. 23-letni britanski up, ki še čaka prvo zmago na najpomembnejših turnirjih za grand slam, je v zadnjem času trdo garal, da je izklesal svojo postavo, zato si je svoj center za fitnes z vsemi najsodobnejšimi napravami omislil kar v garaži svoje več kot pet milijonov evrov vredne vile v Surreyju.

Nad sodelovanjem s Testinom, ki se lahko pohvali, da so mu pozirale tako rekoč vse najbolje plačane manekenke, je bil Murray navdušen, saj je na Twitterju zapisal: "Pravkar sem si ogledal novo izdajo ameriškega Voguea, v kateri sem tudi sam. Snemanje je bilo zelo zabavno. Kako ga ocenjujete?"

"Je odlična ikona za čaščenje"
Na eni izmed fotografij, ki prekipevajo od testosterona, je Testino - sicer tudi priljubljeni fotograf pokojne britanske princese Diane - Murrayja postavil med njegove teniške pripomočke, oblekel pa ga je v elegantno črno obleko z metuljčkom in obul v bele športne copate. Murray mu je sramežljivo priznal, da si metuljčka ne zna pravilno zavezati in da njegova garderobna omara ne premore niti enega smokinga, saj je "vse življenje preživel v kratki majici in kratkih hlačah", poroča Daily Mail.

Škot je med snemanjem pridobil tudi komplimente Christopherja Baileyja, modnega oblikovalca priznanega podjetja Burberry, ki je Murrayju skrojil suknjič. "Prepričan sem, da bo Andy postal prava ikona med britanskimi teniškimi igralci. Je neverjetno zbran in motiviran v tem, kar počne, zato je čudovita oseba za občudovanje in povzdigovanje v idola."