Denar, ki ga bodo zbrali s prodajo oblačil, bo namenjen vojnim ranjencem. Foto: EPA
Denar, ki ga bodo zbrali s prodajo oblačil, bo namenjen vojnim ranjencem. Foto: EPA

Po stezi so se sprehajali v modernih kiltih priznanih modnih oblikovalcev iz Švedske. Connery je dejal, da dogodek privabi prav zanimivo mešanico ljudi. Med gledalci sta bila tudi Donald in Melania Trump.

Prvi je oblačila predstavil igralec Mike Myers, ki se je na odru pojavil v sendviču z dvema dudarjema. Ameriška kitaristka in pevka Joan Jett je obiskovalce presenetila z nenavadnim modrčkom, zelo kratkim kiltom, usnjenim plaščem in klobukom s perjem, ki ga je oblikoval William Chambers. Manekenka Kelly Bensimon in pevka Kellie Pickler sta se sprehodili v oblekah s steznikom.

Ozračje je bilo sproščeno in prijetno, dokler na oder niso stopili vojni veterani. Pri obiskovalcih so vzbudili globoko spoštovanje, kar so pokazali s tem, da so jih pričakali stoje. Namen modne revije je poleg slavospeva škotski modi tudi dobrodelen. Seanova neprofitna organizacija bo denar, ki ga bodo zbrali s prodanimi oblačili, razdelila med vojne ranjence.

Connery je znan po tem, da občasno obleče kilt, vendar se je tokrat raje odločil za kavbojke in puli. Zase meni, da ničesar ne ve o modi: "Če so obleke vsaj približno spodobne, jih lahko nosim, dokler ... upoštevam sojo dieto."