Gandy se zdaj preizkuša še v dirkaških vodah. Foto: Vector Martini
Gandy se zdaj preizkuša še v dirkaških vodah. Foto: Vector Martini

Gandy je namreč prejšnji mesec podpisal z ekipo Vector Martini, za katero namerava dirkati. Samooklicanega adrenalinskega zasvojenca, ki mu dirkanje s športnimi avtomobili ni tuje, zdaj v okviru svetovnega vzdržljivostnega podiranja rekorda čaka 18 mesecev intenzivnih priprav in uvajanj v dirkanje z dirkalnim motornim čolnom V40R z 2.200 konjskimi močmi.

Maneken, ki bo del štiričlanske ekipe, je povedal, da se izziva že izjemno veseli. "Imam resnično strast do hitrosti in nič se ne more primerjati z vznemirjenjem in izkušnjo, ko sediš za volanom superčolna V40R z 2.200 konjskimi močmi pod tvojimi prsti - noben drug motorni šport se ne more primerjati s temi občutki," je povedal Gandy.

"Visoko motiviran"
Malcolm Crease
, izvršni direktor dirkaške ekipe Vector Martini, je pohvalil Gandyjev pristop k projektu kot "visoko motiviranega in profesionalnega". "Njegova izkušnja in angažma bo našemu edinstvenemu programu prinesel popolnoma novo dinamiko. Počaščeni in ponosni smo, da lahko delamo z njim," je še dodal.

Gandy je prvi od šestih zvezdnikov, ki so jih pritegnili pri Vectorju za svojo profesionalno iRace ekipo, vse skupaj pa bodo posneli in ovekovečili za dokumentarno serijo.