Bella Hadid in Kendall Jenner na Jacobsovi modni brvi. Foto: AP
Bella Hadid in Kendall Jenner na Jacobsovi modni brvi. Foto: AP

Po modni brvi so se sprehodile zvezdnice, kot so brazilska lepotica Adriana Lima, nekdanje dekle Cristiana Ronalda Irina Shayk, članica razvpite dinastije Kardashian Kendall Jenner, sestri Gigi in Bella Hadid, pa Karlie Kloss, Marjan Jonkman, Lexi Boling in številne druge manekenke.

Nosile so Jacobsove kreacije iz kolekcije pomlad 2017, obute so imele čevlje ali škornje z vrtoglavo visoko platformo, prav vsako pa je krasilo tudi pisano naglavno okrasje.

Spretni prsti frizerskih mojstrov so se ure in ure trudili, da so lepoticam na vrh glave pritrdili vse volnene podaljške in drede, zvite v vozel. Ameriški mediji so izbrskali, da jih je slavni modni oblikovalec priskrbel v mali trgovinici Dreadlocks By Jena iz Jacksonvilla na Floridi, lastnica Jena Counts pa se je s svojimi pomočnicami več dni trudila z barvanjem v želene odtenke pastelnih barv.

Kritika nepristnih dredov
Jacobs je navdih za kostumografijo našel pri Lani Wachowski, ki je bila pred nedavnim obraz njegove kampanje, frizerski mojstri pa so dodali, da so se oprli tudi na dekleta, ki so del subkulture klubov, kjer domujeta rave in house.

Toda dredi so seveda neločljivo povezani z rastafarijanci in so prepoznaven člen videza pripadnikov afroameriške skupnosti, zato se je na Jacobsa takoj usul plaz očitkov na družbenih omrežjih in spletnih forumih. Očitajo mu namreč, da so bile vse manekenke belke in da če je že želel drede na modni brvi, bi lahko tja povabil dekleta, ki nosijo prave zvitke, narejene iz lastnih las, ne pa umetnih.