Tradicionalno črnino so poživili z majhnimi, a dovršenimi stilskimi posegi. Foto: EPA
Tradicionalno črnino so poživili z majhnimi, a dovršenimi stilskimi posegi. Foto: EPA

Tamkajšnja modna revija je lahko tudi paša za oči, saj se po modnih brveh sprehajajo prave lepotice, ki jih lahko najbolje opišemo z besedo: naravne. Njihovim evropskim in ameriškim kolegicam namreč najpogosteje očitajo, da so videti preveč nezemeljsko - da so odločno preveč suhe, naličene in počesane kot maškare, kreacije, ki jih nosijo, pa so po "ljudskem" prepričanju povsem neuporabne. A gre pač za visoko modo, eno najdonosnejših industrij na svetu.

Pod drobnogled smo vzeli včerajšnjo modno revijo v libanonski prestolnici Bejrut, ki je gostil oblikovalce iz Združenih arabskih emiratov. Zdelo se je, kot da je človek stopil na drug modni planet. Po brvi so se sprehajajle nasmejane lepotice, ki so delovale povsem naravno. O lovljenju ravnotežja in bolečih padcih zaradi skoraj 20-centimetrskih petk ni bilo govora, saj so bile manekenke bose. Nihče jim ni mogel očitati, da so anoreksične.

Razbita črnina
Med kreacijami so seveda predstavili tudi tradicionalna muslimanska oblačila, vsa pa so bila okrašena z modnimi dodatki - naglavne rute so bile tako posute z bleščicami, na črnih ogrinjalih so bili izvezeni barviti vzorci. O razvpiti konservativnosti tokrat ni bilo ne duha ne sluha, saj je bila črna tkanina prosojna in skozi njo so bili jasno vidni tudi srebni modrčki in hlačke, ki so jih manekenke nosile. Predstavili so tudi bele poročne obleke, elegantne večerne toalete z golimi rameni in ohlapne večplastne obleke, ki so žarele v živopisanih barvah.

V spodnji galeriji smo zbrali tudi nekaj utrinkov z včerajšnje modne revije v Libanonu, da si boste lahko tudi vi bolje predstavljali, kako je lahko videti modna revija arabskem svetu.