Kmalu 24-letni Novak (rojstni dan praznuje 22. maja) je letos v izjemni formi, saj zmage in presunljive igre niza prav na vseh podlagah. Foto: Vogue
Kmalu 24-letni Novak (rojstni dan praznuje 22. maja) je letos v izjemni formi, saj zmage in presunljive igre niza prav na vseh podlagah. Foto: Vogue
Novak za Vogue
Novak z dekletom živi v Monte Carlu. Foto: Vogue

Srb namreč krasi junijsko naslovnico v kopalkah, na drugi fotografiji pa fotografu Normanu Jeanu Royu pozira v beli obleki.

V reviji so zapisali, da je Nole "najbolj znan Srb na svetu" in da je "vroč tako na teniškem igrišču kot v živo, da se v svojem rojstnem Beogradu lahko zadrži le nekaj časa, saj bi ga nasprotno sonarodnjaki raztrgali na koščke".

Ambiciozen mladi par
Medtem ko starši Novaka spremljajo na vseh tekmah, je Noletovo dekle na teh redkokdaj, saj je Jelena, kot pravi tenisač, zasedeno ambiciozno dekle, ki prav tako gradi svojo kariero (po končanem študiju ekonomije v Milanu se je mlada Srbkinja vpisala na podiplomski študij v Monte Carlu). "Jelena je velika podpora, ona je vir energije in ljubezni. To je nekaj kar me žene v tem poslu, veste," je za Vogue Novak opisal ljubezen do svojega dekleta, s katero je v zvezi že skoraj šest let.

Najljubša zmaga? Zmaga Srbije na Davisovem pokalu
Novak obožuje svoje delo, v katerega se je zaljubil že pri sedmih letih: "Teniški igralci igramo v središču teniških dvoran, kar me spominja na arene. Ko pa pridemo na igrišče in ko množica začne navijati in pozdravljati, se počutimo kot gladiatorji. Vsi navijajo - mi se borimo, kričimo - in počutiš se kot žival, ki se bori za svoje življenje."

Tenisač je v svoji karieri dosegel že veliko uspehov, katera izmed zmag pa mu je najljubša? Novak je odkril, da mu je, čeprav je zmagal na dveh tekmovanjih za grand slam in čeprav je premagal "velika" Rafaela Nadala in Rogerja Federerja, najljubša zmaga na Davisovem pokalu, kjer je slavila srbska reprezentanca.

Poljub Jelene in Novaka v Cannesu
Novak Djoković je veliko pogledov pritegnil tudi v Cannesu, kjer se je skupaj z dekletom Jeleno Ristić udeležil premiere filma The Breaver. Mlada zaljubljenca, ki skupaj živita v Monte Carlu, nista skrivala svoje ljubezni in sta se pred fotografi nekajkrat tudi poljubila.

Fotografije z rdeče preproge v Canessu, na kateri sta se tako Jelena kot Novak pojavila v kreacijah modne znamke Armani, si lahko pogledate spodaj.