Amal Clooney je v času okrog usodnega septembrskega dne, ko sta si s slavnim izbrancem v Italiji izmenjala poročne zaobljube, povzročila pravo medijsko norijo. Foto: EPA
Amal Clooney je v času okrog usodnega septembrskega dne, ko sta si s slavnim izbrancem v Italiji izmenjala poročne zaobljube, povzročila pravo medijsko norijo. Foto: EPA

Pod žarometi se je 36-letnica z libanonskimi koreninami znašla po zaslugi svojega slavnega novopečenega moža Georgea Clooneyja, a dovršen slog, ki mu ostaja zvesta tudi po poroki (na obredu je nosila "dih jemajočo" toaleto velikega Oscarja de la Rente, ki se je poslovil prav letos) z enim najbolj zaželenih hollywoodskih samcev, je izoblikovala že prej.

Med novinkami na modni sceni je tudi Kendall Jenner, druga najmlajša članica "Kardashianovega klana", ki si je v iztekajočem se letu zgradila zavidanja vredno manekensko kariero, hodila je po modnih brveh najbolj zvenečih znamk in se svoji supermanekenski prijateljici Cari Delevingne pridružila v elitni družbi Chanelovih muz.

Veliko pozornosti je bilo namenjene tudi sveži oskarjevki Lupiti Nyong'o, ki je na rdeče preproge vnesla prepotrebno svežino, drznosti pa nikoli ne manjka naši stari znanki Rihanni in njeni kolegici z otoka Riti Ori. Malce bolj zadržan je slog ameriške ljubljenke Taylor Swift, ki se odlično razume s še eno dolgonogo lepotico s seznama, supermanekenko Karlie Kloss, s katero sta si naklonjenost pred tedni izkazovali tudi na modnem spektaklu Victoria's Secret.

Med rednimi gostjami v izborih ikon modnega sloga najdemo še igralski divi Cate Blanchett in Julianne Moore, glasnici klasične lepote in sloga, po njuni poti pa stopa mlada britanska igralka Emma Watson, ki letos na rdečih preprogah niti enkrat ni ustrelila mimo. Trdno zasidrana na seznamih najelegantnejših dam je tudi Angelina Jolie, ki pa bi si v prihajajočem letu lahko upala stopiti iz svojih okvirov.

Oglejte si nekaj dam, ki so v letu 2014 navduševale s svojimi modnimi izbirami.