Jourdan si je krila angelčka perila Victoria's Secret prvič nadela leta 2012. Foto: EPA
Jourdan si je krila angelčka perila Victoria's Secret prvič nadela leta 2012. Foto: EPA
Jourdan v družbi belih kolegic Rosie in Eden na številki iz novembra 2008 (levo) in samostojno na prihajajoči številki. Foto: British Vogue

Leta 2002 se je na naslovnici britanske izdaje modne biblije znašla zdaj 44-letna Naomi Campbell.

V predmestju Londona rojena Jourdan je že večkrat na glas spregovorila o rasizmu v modni industriji, tako da je njeno poziranje za februarsko številko British Vogue pomembna prelomnica. Pred časom je za Guardian povedala: "Tisti, ki so na vrhu panoge, pravijo, da črn obraz na naslovnici revije preprosto ne proda dovolj izvodov, a za to ni pravih dokazov. Gre zgolj za lenobo."

Od avgusta 2002, ko je bila na naslovnici Naomi, pa vse do danes se namreč na naslovnici omenjene revije sama ni znašla nobena temnopolta manekenka, če že, je bila v družbi belk, in to prav Dunnova, ki je leta 2008 pozirala z Rosie Huntingon-Whiteley in Eden Clark. Sta pa temnopolte lepotice zastopali zvezdnici Beyonce in Rihanna, ki se z manekenstvom ukvarjata le priložnostno.

24-letno Jourdan Dunn, ki ima petletnega sina (dečkova botra je Jourdanina prijateljica in kolegica supermanekenka, Američanka Karlie Kloss), so v blagovnici v londonskem predelu Hammersmith odkrili pri 15 letih in odtlej ji je uspelo zgraditi sanjsko kariero: po brveh je hodila za tako rekoč vse zveneče modne znamke (med drugim je leta 2008 postala prva temnopolta manekenka na reviji Prade po več kot desetletju).

Konec preteklega leta so iz hiše Burberry sporočili, da je skupaj z vzornico Naomi Campbell postala obraz njihove pomladno-poletne kampanje, zavihtela pa se je tudi na Forbesov seznam najbolje plačanih modelov na svetu.