Detajl na obleki modnega oblikovalca. Foto: EPA
Detajl na obleki modnega oblikovalca. Foto: EPA

Murad, ki je pred dvema letoma prvič nastopil na pariškem tednu mode, je upravičil povabilo organizatorjev.

Tudi z novo kolekcijo je navdušil, pričaral pa je pravo pravljico, v kateri je manekenkam pripadla vloga vil. Po modni pisti so se sprehodile v krinolinastih oblekah, tako kot v pravljici pa je oblikovalec najboljše pustil za konec, ko je revijo zaključila manekenka v bogato izvezeni poročni obleki. Celotna kolekcija je prežeta z razkošjem - obleke so okrašene z vezeninami, našitimi okrasnimi novci, kristali, čipkami ... "To ni za navadno poroko, je bolj za poroko iz 1001 noči," je povedal Murad.

Nič manj ni razkošna kolekcija Elieja Saaba, ki je v kolekciji združil obleke, ki so okrašene z neverjetnimi vezeninami in kvačkanjem, cvetličnimi vzorci, narejenimi iz stotine kristalov, čipko ... Obleke so pretežno pastelnih barv. Tako kot Murad je tudi Saab za konec prihranil poročno obleko, za katero je navdih našel v Indiji.

Utrinke z revije Zuhair Murad in Elie Saab haute couture za pomlad 2016 si lahko pogledate spodaj. Videne stvaritve libanonskih oblikovalcev bomo gotovo kmalu videvali na rdečih preprogah.