Lottie Moss se preizkuša v modnem svetu. Foto: Twitter
Lottie Moss se preizkuša v modnem svetu. Foto: Twitter
Kate Moss
Mlajša polsestra Kate Moss je nase opozorila prav na poroki starejše sestre, ko se je pri 13 letih pojavila kot družica v obleki Stelle McCartney. Foto: EPA

16-letno dekle, ki deluje pod okriljem modne agencije svoje starejše polsestre Storm Models, je postalo nov obraz kavbojk znamke Calvin Klein. Kolekcija sloni na retromodelih iz 90. let prejšnjega stoletja, ki jih je predstavljala Kate skupaj z Markom Wahlbergom leta 1993.
Toda splet naključij za novo oglaševalsko kampanjo se ne konča tu. Mlado Lottie je fotografiral Michael Avedon, ki je vnuk legendarnega fotografa Richarda. Ta pa je fotografiral takrat 15-letno Brooke Shields, oblečeno le v kavbojke Calvin Kleina leta 1981. Razvpiti oglas je imel takrat slogan: "Želite vedeti, kaj je med mano in mojimi calvinkami? Nič."

Lottie po besedah Avedona izraža bistvo dekleta Calvina Kleina. "Intrigantno nedolžnost z zunanjo lepoto - čudovito je fotografirati to mlado dekle," je dejal Avedon.

Mlada Mossova je svoj debi v svetu mode doživela s poziranjem za revijo Dazed & Confused, pozneje pa se je pojavila še v najstniški izdaji Vouga. Večkrat pa je poudarila, da bi si želela postati modna novinarka. "To imamo v družini. Kate je odigrala veliko vlogo pri tem, da sem sploh vkorakala v svet mode," je dejala Lottie v pogovoru za Teen Vouge. Toda večjih ambicij, da bi se sprehajala po modnih stezah, nima, saj priznava, da je premajhna.